הוראות הכנה
מרכיבים
1. 2 ק"ג דלעת קלופה
2. 1 ק"ג סוכר
3.¼ כוס קוניאק
4. 1 כוס מיץ לימון
5. 1/3 כפית זנגוויל
אופן ההכנה
1. מגרדים את כל הדלעת במגררת. שוטפים ומרתיחים פעמיים. (מחליפים את המים כל הרתחה). בסיום ההרתחות מסננים היטב את המים.
2. משרים את הדלעת בקערה עם הסוכר והקוניאק למשך שעתיים עד שלוש.
3. מעבירים את תערובת הדלעת לתוך הסיר עם כל הנוזלים שלה ומבשלים שעתיים על אש קטנה תוך כדי ערבוב מדי פעם (על מנת שלא יידבק או ייתיבש).
4. ¼ שעה בערך לפני גמר בישול הדלעת מוסיפים את מיץ הלימון והזנגוויל עד לקבלת סירופ סמיך.
5. בסיום הממתק לקרר מעט ולהכניס לצנצנת אטומה.
הרבה אופטימיות
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון