הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג ענבים ירוקים ללא גרעינים
1/2 ק"ג ענבים אדומים ללא גרעינים
800 ג"ר סוכר
מיץ משני לימונים
1 מקל קינמון
3 שקיקי סוכר וניל
100 גר' צנוברים
100 גר' אגוזי פקאן
50 גרם קוניאק (לא חובה)
צנצנות מעוקרות שנסגרות הרמטית
אופן ההכנה
א. - לריבה
מרסקים במעבד מזון 500 גר' ענבים ירוקים ו-500 גר' ענבים אדומים.
ב.- לקונפיטורה לא צריך למחוץ או להפוך למחית יש להוסיף 1/2 כוס מים
1.מניחים בסיר את המחית, או את הענבים השלמים המים, סוכר, מיץ לימון ומקל הקינמון
והסוכר וניל. מרתיחים על אש בינונית תוך כדי בחישה כ-15 דקות. כאשר התערובת
רותחת, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כשעתיים.
2.קולים במחבת את הצנוברים והפקאנים כ-4 דקות ומניחים לקירור. לאחר שהריבה
התקררה, מוסיפים קוניאק, צנוברים ופקאנים. יוצקים את הריבה לצנצנת זכוכית סטרילית
ושומרים במקרר.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון