חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ריגאטוני עם גבינה כחולה וברוקולי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ריגאטוני היא פסטה חלולה, ארוכה במעט מ"פנה" וקצוותיה אינם אלכסוניים אלא ישרים, כמו ה"פנה" היא פסטה שאינה חלקה, אלא מחורצת לכל אורכה ולכן מתאימה לרטבים בעלי גוף היכולים להכנס בחריצים אלו ולהשתלב טוב עם הצורה. כמובן שאפשר להכין רוטב זה לכל סוג פסטה עפ"י טעמכם ובחירתכם.
ריגאטוני עם גבינה כחולה וברוקולי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ריגאטוני היא פסטה חלולה, ארוכה במעט מ"פנה" וקצוותיה אינם אלכסוניים אלא ישרים, כמו ה"פנה" היא פסטה שאינה חלקה, אלא מחורצת לכל אורכה ולכן מתאימה לרטבים בעלי גוף היכולים להכנס בחריצים אלו ולהשתלב טוב עם הצורה. כמובן שאפשר להכין רוטב זה לכל סוג פסטה עפ"י טעמכם ובחירתכם.
הוראות הכנה
מרכיבים
500 גר' ריגאטוני
500 גר' ברוקולי
1. כף שמן זית
1. בצל פרוס (או כרישה/ שאלוט)
½ כוס (125 מ"ל) יין לבן יבש
1. כוס (250 מ"ל) שמנת מתוקה
150 גר' גבינת ברי כחולה, חתוכה לחתיכות קטנות
2. כפות שבבי שקדים קלויים
אופן ההכנה
מבשלים ריגאטוני בסיר גדול עם מי מלח רותחים עד שהריגאטוני אל דנטה. מסננים ומחזירים לסיר. חותכים ברוקולי לתפרחות ומאדים או מבשלים במיקרוגל 2-3 דקות, עד שהברוקולי רך,מסננים היטב.
מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שמתרכך. מוסיפים יין לבן ושמנת מתוקה ומבשלים במשך 5-4 דקות , עד שהרוטב מצטמצם ומתעבה מעט.
מוסיפים גבינת ברי כחולה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מוסיפים לפסטה ברוקולי ורוטב ומערבבים בעדינות על אש נמוכה עד שהרכיבים מתערבבים ומתחממים היטב.
זורים מעל שבבי שקדים קלויים ומגישים.
הערה:
ניתן להשתמש בגבינה כחולה בעלת טעם חריף יותר כגון גורגונזולה.
ניתן להחליף את השקדים לבצל ירוק או עירית להגשה.
מגיש: אשת_פוטיפר
מקור: אשת_פוטיפר
שתף את המתכון