הוראות הכנה
מרכיבים
מרכיבים:
200 מ"ל אורז מסוג ארבוריו
ליטר ציר ירקות או תיבוליות קנור ירקות
1 בצל גדול
2 שיני שום חתוכות קטן
1/2 כוס יין לבן
גבינת פרמזן מגוררת לפי הטעם
קוביית חמאה
אופן ההכנה
ההכנה:
לפני הכול מחממים את ציר הירקות כאשר הגיע לרתיחה מנמיכים את האש ושומרים בלהבה ליד.
חותכים את הבצל לקוביות קטנות, בסיר רחב בעל תחתית עבה אשר בו חומם מעט שמן זית, מטגנים אותו כ 2-3 דקות עד שנעשה רך בעל מראה שקוף, מוסיפים את שיני השום וממשיכים לטגן כ-2 דקות נוספות, מוסיפים את האורז ומטגנים על אש בינונית, מערבבים כל הזמן שלא ידבק ויישרף, עד שמתקבל מראה שקוף.
מוסיפים את היין הלבן ומחכים שייספג באורז ויתאדה.
כעט מתחילים להוסיף לאורז בעזרת מצקת כל פעם מעט מציר הירקות תוך כדי ערבוב של האורז, לא להוסיף יותר מידי ציר רק מעט ובתהליך של כ -15-20 האורז יהיה מוכן.
תהליך זה דורש סבלנות אך מלווה ביופי בישולי ביתי המתרכז סביב הכיריים, לא לשכוח לערבב על מנת שיתקבל בישול אחיד לכל האורז, בסופו של דבר האורז צריך להיות אל דנטה.(קשיח בנגיסה)
מורידים מהאש מוסיפים את החמאה והפרמזן מערבבים, ומגישים.
מגיש:
מקור: איטליה
שתף את המתכון