הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס ריזוטו 'ארובאריו'
1/2 כוס ציר ירקות חם
1 מיכל קטן שמנת מתוקה
1 בצל בינוני קצוץ
1 כרישה קטנה קצוצה
150 גרם חמאה, חתוכה לקוביות בגודל סנטימטר
30 גרם פרמזן איטלקית איכותית מגורדת
250 גרם פטריות שמפניון חתוכות לרבעים
10 גרם פטריות פורצ'יני יבשות, מושרות במים ומסוננות
1 כפית מחית כמהין או 4 פטריות טירפאש (קמאין הגדל בנגב) קצוצות
אופן ההכנה
בסיר עם תחתית עבה מאדים בצל וכרישה ב-50 גרם חמאה.
מוסיפים אורז ומאדים עד שצבעו הופך שקוף.
מוסיפים 1/2 כוס ציר ירקות ומיכל השמנת מתוקה ומערבבים על אש בינונית עד לספיחת הנוזלים. חוזרים על פעולה זו עד שהאורז מוכן.
במחבת נפרדת מקפיצים במעט שמן זית את פטריות השמפניון הפורצ'יני, ופיטריות הטירפש באם יש מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים את התערובת מהמחבת לסיר עם האורז כשהוא מוכן ומסיימים בהטמעת החמאה שנותרה (100 גרם), מחית כמהין ופרמזן.
מגישים בצלחת מרק ומעל מפזרים כמה פרוסות פרמזן
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון