חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ריזוטו בנוסח מחניודה (ריזוטו טירפ`ש ועוד פטריות אחרות)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה להתעלף ממנה
ריזוטו בנוסח מחניודה (ריזוטו טירפ`ש ועוד פטריות אחרות)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה להתעלף ממנה
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס ריזוטו 'ארובאריו'
1/2 כוס ציר ירקות חם
1 מיכל קטן שמנת מתוקה
1 בצל בינוני קצוץ
1 כרישה קטנה קצוצה
150 גרם חמאה, חתוכה לקוביות בגודל סנטימטר
30 גרם פרמזן איטלקית איכותית מגורדת
250 גרם פטריות שמפניון חתוכות לרבעים
10 גרם פטריות פורצ'יני יבשות, מושרות במים ומסוננות
1 כפית מחית כמהין או 4 פטריות טירפאש (קמאין הגדל בנגב) קצוצות
אופן ההכנה
בסיר עם תחתית עבה מאדים בצל וכרישה ב-50 גרם חמאה.
מוסיפים אורז ומאדים עד שצבעו הופך שקוף.
מוסיפים 1/2 כוס ציר ירקות ומיכל השמנת מתוקה ומערבבים על אש בינונית עד לספיחת הנוזלים. חוזרים על פעולה זו עד שהאורז מוכן.
במחבת נפרדת מקפיצים במעט שמן זית את פטריות השמפניון הפורצ'יני, ופיטריות הטירפש באם יש מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים את התערובת מהמחבת לסיר עם האורז כשהוא מוכן ומסיימים בהטמעת החמאה שנותרה (100 גרם), מחית כמהין ופרמזן.
מגישים בצלחת מרק ומעל מפזרים כמה פרוסות פרמזן
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון