הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים
60 גר' חמאה
2 בצלי שאלוט קצוצים
2 כוסות (350 גר') אורז לריזוטו
0.5 כוס יין לבן יבש
כליטר ציר ירקות רותח
כפית מלח
4 כפות פרמזן מגוררת
לציר (2 ליטרים):
ראש סלרי
בצל
2 גזרים
כרישה קטנה
2.5 ליטר מים
אופן ההכנה
קולפים ירקות וחותכים. שמים בסיר עם מים מרתיחים ומבשלים כחצי שעה ומסננים. שורפים חצילים על האש כ- 20ד' מכל הצדדים. פותחים לאורך ומוציאים בשר. קוצצים גס ושמים במסננת. מחממים חצי מהחמאה. מוסיפים בצל ומאדים 2 ד' עד שנעשה שקוף. מוסיפים אורז ומערבבים בכף עץ 3-4 ד' עד התחממות וציפוי בחמאה. מוסיפים יין ומבשלים תוך ערבוב עד לאידוי. מוסיפים מצקת ציר ומבשלים תוך ערבוב עד ספיגה. ממשיכים להוסיף ציר בהדרגה מצקת בכל פעם ומערבבים כל הזמן עד שהאורז רך, לא מאד. בערך כ- 20 ד'. מכבים מוסיפים מלח, חמאה נותרת, גבינה וחצילים ומערבבים במזלג בעדינות. מגישים מייד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון