חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ריזוטו חצילים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ריזוטו חצילים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים
60 גר' חמאה
2 בצלי שאלוט קצוצים
2 כוסות (350 גר') אורז לריזוטו
0.5 כוס יין לבן יבש
כליטר ציר ירקות רותח
כפית מלח
4 כפות פרמזן מגוררת
לציר (2 ליטרים):
ראש סלרי
בצל
2 גזרים
כרישה קטנה
2.5 ליטר מים
אופן ההכנה
קולפים ירקות וחותכים. שמים בסיר עם מים מרתיחים ומבשלים כחצי שעה ומסננים. שורפים חצילים על האש כ- 20ד' מכל הצדדים. פותחים לאורך ומוציאים בשר. קוצצים גס ושמים במסננת. מחממים חצי מהחמאה. מוסיפים בצל ומאדים 2 ד' עד שנעשה שקוף. מוסיפים אורז ומערבבים בכף עץ 3-4 ד' עד התחממות וציפוי בחמאה. מוסיפים יין ומבשלים תוך ערבוב עד לאידוי. מוסיפים מצקת ציר ומבשלים תוך ערבוב עד ספיגה. ממשיכים להוסיף ציר בהדרגה מצקת בכל פעם ומערבבים כל הזמן עד שהאורז רך, לא מאד. בערך כ- 20 ד'. מכבים מוסיפים מלח, חמאה נותרת, גבינה וחצילים ומערבבים במזלג בעדינות. מגישים מייד.
מגיש: ronidh
מקור:
שתף את המתכון