חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ריזוטו נרו (שחור)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ריזוטו נרו (שחור)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס אורז עגול לריזוטו (מומלץ SCOTTI)
דיו מ-3 דיונונים (ניתן להשיג במעדניות)
3 כוסות ציר דגים
1 כוס יין לבן יבש
8 כפות שמן זית
מלח
פטרוזיליה טרייה קצוצה
400 גרם פירות ים מעורבים
3-4 שיני שום
חמאה
אופן ההכנה
מערבבים את ציר הדגים והדיו. במחבת עמוקה מחממים מחצית מכמות שמן הזית. מטגנים בו את האורז קלות, כעת מוסיפים מחצית מכמות היין ומערבבים עד שנספג. מוסיפים את הנוזל, כוס אחר כוס, תוך כדי ערבוב. כאשר כל הנוזלים נספגים מוסיפים את הכוס השלישית. במקביל מקפיצים את פירות הים ביתרת שמן הזית, השום, מחצית מכמות היין הלבן ומעט פטרוזיליה. כאשר האורז מוכן מוסיפים כף גדושה של חמאה ומערבבים.
מניחים את הריזוטו בצלחת ומעל מפזרים את פירות הים המוקפצים.
מגיש: dylam
מקור: שף גרי כץ ממסעדת פרונטו
שתף את המתכון