חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ריזוטו פטריות דיאטטי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ריזוטו פטריות דיאטטי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם פטריות "פורצ'יני" מיובשות
225 תערובת פטריות טריות שונות חתוכות גס
1 כוס אורז עגול
2 בצלצלי "שאלוט" קצוצים דק
200 מ"ל יין מדירה
200 מ"ל חלב
מלח ופלפל גרוס טרי
אופן ההכנה
משרים את הפטריות המיובשות בחצי ליטר מים רותחים למשך חצי שעה. מרתיחים את היין עם בצלצלי ה"שאלוט" עד שהיין מצטמצם לכמות של כשתי כפות. מסירים מהאש, מוסיפים את הפטריות הטריות, מערבבים ומניחים בצד. מסננים את הפטריות המיובשות וסוחטים אותן אך שומרים את נוזלי השרייה בצד. קוצצים את הפטריות המיובשות דק. מניחים את האורז בכלי אפייה. מערבבים אותו היטב עם הפטריות המיובשות ועם תערובת הפטריות הטריות וה"שאלוט". מערבבים בכלי בצד את נוזלי השרייה עם החלב ויוצקים על האורז. מערבבים היטב. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות צלסיוס, למשך 20 דקות (ללא כיסוי). מוציאים, מערבבים את האורז ומחזירים לתנור למשך 20 עד 25 דקות נוספות.
מגישים מייד.
מגיש: dylam
מקור: מתוך התכנית של דליה סמית'
שתף את המתכון