הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם פטריות "פורצ'יני" מיובשות
225 תערובת פטריות טריות שונות חתוכות גס
1 כוס אורז עגול
2 בצלצלי "שאלוט" קצוצים דק
200 מ"ל יין מדירה
200 מ"ל חלב
מלח ופלפל גרוס טרי
אופן ההכנה
משרים את הפטריות המיובשות בחצי ליטר מים רותחים למשך חצי שעה. מרתיחים את היין עם בצלצלי ה"שאלוט" עד שהיין מצטמצם לכמות של כשתי כפות. מסירים מהאש, מוסיפים את הפטריות הטריות, מערבבים ומניחים בצד. מסננים את הפטריות המיובשות וסוחטים אותן אך שומרים את נוזלי השרייה בצד. קוצצים את הפטריות המיובשות דק. מניחים את האורז בכלי אפייה. מערבבים אותו היטב עם הפטריות המיובשות ועם תערובת הפטריות הטריות וה"שאלוט". מערבבים בכלי בצד את נוזלי השרייה עם החלב ויוצקים על האורז. מערבבים היטב. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות צלסיוס, למשך 20 דקות (ללא כיסוי). מוציאים, מערבבים את האורז ומחזירים לתנור למשך 20 עד 25 דקות נוספות.
מגישים מייד.
מגיש:
מקור: מתוך התכנית של דליה סמית'
שתף את המתכון