הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אורז לריזוטו (עגול)
80 גר' חמאה
שמן זית
250 גר' פטריות פורטובלו
250 גר' פטריות שמפיניון
4 שיני שום כתושות
750 מ"ל יין לבן (מומלץ סוביניון בלאן)
1 גבעול סלרי קצוץ דק
200 גר' גבינת פרמז'ן מגוררת
1/3 מיכל שמנת מתוקה
1 בצל קטן קצוץ דק
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 ליטר מים
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
קוצצים את הפטריות (פורטובלו ושמפיניון) קיצוץ גס ומטגנים בסיר עם 30 גר' חמאה ומעט שמן זית, עד שישחימו קלות. מוסיפים גבעול סלרי קצוץ ובצל קטן קצוץ, מערבבים, מטגנים עוד דקה ומוסיפים 2 ליטר מים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומצמצמים את הנוזל עד למחצית (סבלנות - זה לוקח כחצי שעה). מסננים את הנוזל לכלי נפרד, ואת תערובת הפטריות לאחר הסינון מעבירים למחבת עם מעט שמן זית, מוסיפים את השום הכתוש והפטרוזיליה ומטגנים מעט עד לייבוש הנוזלים. מסירים מהאש ושומרים בכלי מחומם.
עתה נתחיל הבכנת הריזוטו עצמו: במחבת גדולה נמיס 50 גר' חמאה ומעט שמן זית, נוסיף 2 כוסות אורז עגול לריזוטו. נטגן קלות, ונתחיל להוסיף בהדרגה יין לבן ואת נוזלי בישול הפטריות שסיננו קודם. נמשיך לבחוש בהתמדה, תוך הוספת הנוזלים (יין/נוזלי הפטריות) בכל פעם שהם נספגים, במשך כ-20 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים בריזוטו.
נסיר את הריזוטו מהאש, נוסיף 1/3 מיכל שמנת מתוקה, 200 גר' פרמז'ן, מלח ופלפל שחור גרוס. נערבב היטב ונגיש את הריזוטו כשמעליו תערובת הפטריות שבישלנו.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון