הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס אורז איטלקי מסוג ריזוטו
400 גר' פירות ים מעורבים, מקולפים ונקיים
250 גר' פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
50 גר' חמאה
1 שקית שמנת מתוקה
4-5 שיני שום חתוכות דק
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל לבן
גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
1. מבשלים את האורז בכוס אחת מים ו-3/4 שקית שמנת, עד שהוא מתרכך מעט ונשאר עדיין "אל דנטה".
2. מטגנים בשמן זית את שיני השום עד שהן מתחילות להשחים, מוסיפים את פירות הים וממשיכים לבשל במשך כ-5 עד 6 דקות.
3. מוציאים מהמחבת את פירות הים ומוסיפים את החמאה והפטריות.
4. ממליחים ומפלפלים ומבשלים עד שהפטריות משנות את צבען.
5. מוסיפים למחבת את פירות הים המבושלים ואת שארית השמנת, מרתיחים ומורידים מהאש.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון