הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אורז ארבוריו או אורז עגול לריזוטו
50 גרם חמאה
¾ ליטר יין לבן
¾ ליטר ציר פטריות
200 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מלח ופלפל לפי הטעם
¼ כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה
מניחים במחבת את החמאה עם האורז. מוסיפים לסירוגין מעט יין ומעט ציר פטריות. מבשלים על אש גבוהה ובוחשים לאורך כל הזמן. ממשיכים להוסיף יין וציר ובוחשים כל הזמן. את כל הפעולות הללו מבצעים בין 15 ל-20 דקות עד שהנוזל מצטמצם כמעט לחלוטין. בסוף תהליך זה האורז הוא "אל דנטה". מוסיפים את הפרמזן ואת השמנת המתוקה לקבלת סמיכות דייסתית. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מגיש:
מקור: שף אבי שקרל ממסעדת בליני
שתף את המתכון