חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ריזוטו פטריות יער
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ריזוטו פטריות יער
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אורז ארבוריו או אורז עגול לריזוטו
50 גרם חמאה
¾ ליטר יין לבן
¾ ליטר ציר פטריות
200 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מלח ופלפל לפי הטעם
¼ כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה
מניחים במחבת את החמאה עם האורז. מוסיפים לסירוגין מעט יין ומעט ציר פטריות. מבשלים על אש גבוהה ובוחשים לאורך כל הזמן. ממשיכים להוסיף יין וציר ובוחשים כל הזמן. את כל הפעולות הללו מבצעים בין 15 ל-20 דקות עד שהנוזל מצטמצם כמעט לחלוטין. בסוף תהליך זה האורז הוא "אל דנטה". מוסיפים את הפרמזן ואת השמנת המתוקה לקבלת סמיכות דייסתית. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מגיש: dylam
מקור: שף אבי שקרל ממסעדת בליני
שתף את המתכון