הוראות הכנה
מרכיבים
350 גרם חסילונים (שרימפס) נקיים, קלופים (ללא הזנב) וחתוכים לקוביות קטנות - בינוניות
500 גרם אורז עגול לריזוטו
3 כוסות ציר פירות ים חם
1 כוס מים חמים
רבע כוס יין לבן חצי יבש
1 בצל קטן קצוץ דק
1 שן שום קצוצה
1 כפית פפריקה מתוקה
מספר חוטי זעפרן
חצי כפית כורכום
מלח ופלפל
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מערבבים את החסילונים עם הכורכום והפפריקה ומשאירים בצד לכחצי שעה.
מחממים את השמן במחבת רחבה. מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום, מערבבים ומיד מוסיפים את החסילונים. מערבבים היטב כחצי דקה ומוסיפים את האורז. מערבבים ביחד כשתי דקות. מוסיפים מעט מלח ואת הזעפרן, מערבבים ומתחילים להוסיף בהדרגה את ציר פירות הים. שמים בהתחלה 3 מצקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ונותנים לנוזלים להיספג תוך כדי בחישה (לא חובה רציפה). כל פעם שהנוזלים נספגים מוסיפים עוד נוזלים (יין, מים, ציר). ככה חוזרים על הפעולה עד שהאורז נהיה רך וספוג (אינו אמור לצאת "אחד אחד" כמו אורז פרסי אלא יותר קרוב למעין דיסה אך לא נוזלית). תהליך זה לוקח כארבעים דקות.
ניתן לגרד מעל פרמזן למי שאוהב.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון