הוראות הכנה
מרכיבים
3 ביצים
120 גרם קמח
600 מ"ל חלב
70 גרם סוכר
1 שקית סוכר וניל
2 כפות סילאן
5 משמים מיובשים חצויים ומקומחים
5 שזיפים מיובשים מגולענים, חצויים ומקומחים
2 תמרים מיובשים מגולענים, חתוכים ל-4 ומקומחים
מעט אוכמניות מיובשות מקומחות
מעט צימוקים מקומחים
חמאה
אופן ההכנה
מורחים חמאה על תבנית אפיה אובאלית או מרובעת (לא גדולה ולא קטנה). בקערה טורפים היטב את הביצים. מוסיפים את הסוכר, סוכר הווניל והסילאן וטורפים היטב. מוסיפים את הקמח ושוב טורפים ידנית. מוסיפים את החלב וטורפים שוב לקבלת בלילה אחיד. יוצקים את הבלילה לתבנית. מניחים את הפירות היבשים בזה אחר זה בתבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך כשעה (או עד שמשחים היטב מלמעלה).
מגישים חם או קר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון