הוראות הכנה
מרכיבים
170 גרם עדשים ירוקים
שליש כוס כוסברה טריה קצוצה
1 כוס טחינה דלילה
4 פילטים של אמנון (150 גרם כל אחד) פרוסים ל-3 חתיכות של 50 גרם כל אחד
קמח לקימוח הדג
חצי כפית מלח ופלפל
שליש כוס שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה
מבשלים את העדשים במים עד כדי ריכוך (כ-25 דקות). מסננים. מוסיפים את הכוסברה והטחינה ומערבבים בעדינות. מתבלים את רצועות הדגים במלח ופלפל ומקמחים את צד העור בלבד. מטגנים את הדג רק מצד העור המקומח כ-3 דקות.
בכל צלחת עורמים מעט מהעדשים ומניחים על כל ערימה 3 רצועות דג.
מגיש:
מקור: שף חיים כהן מטעם ארגון מגדלי הדגים בישראל
שתף את המתכון