הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילת מרגרינה רכה מזולה / מחמאה או 200 ג"ר חמאה
1 מיכל יוגורט או שמנת
1 קופס' קוטג 5%
2 חבילות גבינת טוב טעם או 2 מיכלי גבינה למריחה 5%
150 ג"ר גבינה קשקבל או צהובה חריפה
3 כוסות קמח רגיל ועוד קצת
שקית אבקת אפיה
מלח
פלפל שחור גס
שומשום או קצח
1 ביצה להברשה
אופן ההכנה
1.לשים את הכל יחדיו לבצק מעט דביק ולהכניס לשעה למקרר.
2.מוציאים מהמקרר ומחלקים ל-3 כדורים.
3.פותחים כל כדור על שיש מקומח ומרדים מכל כדור מלבן. בעובי 11/2 ס"מ (עבה)
4.מגלגלים לגליל (שימו לב, אין מילוי...המילוי כבר בבצק.....)
5.חותכים את הרולדה לפרוסות עבות בערך 21 2 ס"מ. ממש עבה.
6.להבריש ביצה טרופה ולפזר שומשום . או קצח
7.מניחים את הפרוסות על ניר אפיה לא משומן באופן מרווח.
8.אופים בחום 175 בתנור שחומם מראש כ-30 דקות.
אפשר לחלק את הבצק ל- 24 כדורים גדולים. לגלגל בין כפות הידיים לשרוך שמן ולגלגל
לצורת שבלול ומיד לטבול בביצה ובשומשום. (זו הצורה שהכנתי בתמונה).
להיעזר עם מעט מאד קמח ---כי הבצק די דביק.
ניתן להקפאה ולחימום כמו חדש , רק באובן או בתנור חם . לא במיקרו.
מגיש:
מקור: פירגה
שתף את המתכון