הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
4 כוסות קמח (560 גרם)
1/2שקית שמרית (25 גרם)
1 חפיסה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
2 כפות סוכר (25 גרם)
1+1/4 כוסות חלב פושר (300 מ"ל)
1 ביצה
50 גרם חמאה מומסת, פושרת
1/2 כפית מלח
למלית קינמון:
100 גרם חמאה מומסת, פושרת
1 כוס דחוסה סוכר חום כהה (240 גרם)
1 כף גדושה קינמון
לזיגוג:
ביצה טרופה עם כף מים תמי 4
אופן ההכנה
1.מכינים את הבצק ומתפיחים:
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרית ואינסטנט פודינג
מוסיפים סוכר, חלב, ביצה, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק,
מבריק ורך למדי.
משמנים בתרסיס שמן למניעת התייבשות, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
2.מכינים את מלית הקינמון:
מערבבים יחד סוכר חום וקינמון. מניחים בצד.
3.ממלאים את הבצק, מתפיחים ואופים:
מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
מברישים בחמאה מומסת ומפזרים את תערובת הקינמון על פני הבצק ומגלגלים לגלילה ארוכה. פורסים ל-12 פרוסות שוות.
משכיבים את הפרוסות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (משמנים שוב בספריי שמן).
מומלץ לתחוב את הקצה מתחת לשבלול, כדי שהוא לא ייפתח במהלך התפיחה והאפייה.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מברישים בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות או עד שהמאפים תפוחים, זהובים (גם בתחתית) ועדיין רכים למגע. היזהרו מאפיית יתר.
מגיש:
מקור: קארין גורן
שתף את המתכון