הוראות הכנה
מרכיבים
1 מצלית או מחבת טפלון
3 בצלים גדולים ופרוסים לרצועות
600 ג"ר חזה הודו נקבה/שוק עגל פרוס ל 150ג"ר לחתיכה
50 ג"ר שומן כבש
3 כפות שמן זית
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 כפית מלח
3 כפיות כמון
2 כפיות אבקת שום
1 כפית אבקת טיבול לעוף
1 כף צנובר
לטחינה -
1/2 כוס מים או מעט יותר באם יוצאת סמיכה לטעמכם
1/3 כוס טחינה גולמית (רצוי קראוון)
1/2 שן שום כתושה
1 כף מיץ לימון
מעט מלח
מערבבים היטב עד קבלת עיסה חלקה ולבנה
אופן ההכנה
לשווארמה:
1. מורחים את המצלית ב 2 כפות שמן ומניחים את הבצל לשחמה כ 5 דקות
(כשהם שחומים מורידים לכלי לשמירה)
2. שמים את פרוסות ההודו או העגל והשומן על המצלית ומתבלים אותן בתבלינים שעורבבו יחדיו בקערה לאחר 3 דקות מורידים הצידה וחותכים אותם לרצועות קטנטנות.
3. מחזירים את רצועות ההודו/העגל ושומן הכבש למצלית לעוד כ - 10 דקות בערך או עד שהם משחימים כמהה
בדקה האחרונה להוסיף את כף הצנובר לקליה עם השווארמה.
4. מורידים מהאש ומערבבים את הבצל לשווארמה.
5. להגשה לצלות על המצלית כ 12 עגבניות שרי ו 4 פלפלים ירוקים חריפים
ולהוסיף מעל המנה כקישוט
מסדרים על צלחת הגשה יפה את כל כמות הטחינה מעליה מפזרים את השווארמה שופכים את העגבניות עם הרוטב מהמצלית מפזרים מעט פטרויליה ומעט שמן זית מעל
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון