הוראות הכנה
מרכיבים
שווארמה פרגיות בלאפה ביתית
החומרים
לבצק:
25 גרם שמרים טריים "שמרית" או 13 גרם שמרים יבשים
350 מ"ל מים
500 גרם קמח
1/2 כף מלח
1/2 כפית סוכר
שמן זית
לשווארמה:
1/2 ק"ג פרגיות או 4 ירך עוף ללא עצם וללא העור פרוס לרצועות דקות
100 ג"ר אווז מעושן (לא חובה)
כף פיסטוק חלאבי קצוצה או צנובר קלוי
שמן זית
1/4 כפית שום כתוש
1/4 כפית כמון
מעט מלח
מעט פלפל שחור
להגשה:
שמן זית
שום
טחינה גולמית רצוי קראוון או היונה
(ניתן לרכוש בשווקים)
אופן ההכנה
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
1. ממיסים את השמרים בכמה כפות מהמים כ- 10 דקות.
שמים את הקמח בקערה. יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את השמרים המומסים.
מוסיפים את המלח והסוכר. מתחילים ללוש בידיים ומוסיפים את המים בהדרגה.
לשים עד שנוצר בצק, לאחר כ- 10 דקות.
מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. מוציאים את הבצק מהקערה. מעבירים למשטח מקומח,
לשים רגע להוצאת האויר ומחלקים את הבצק ל- 2 כדורים.
מניחים במגש, מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה נוספת כחצי שעה.
3. מכינים את השווארמה: חותכים את הפרגיות לרצועות, מתבלים היטב ומעסים מס' דקות בקערה. מניחים לשעה במקרר לספיחת טעמים.
4. מחממים היטב מחבת פסים מברזל או מחבת ללא שומן.
מטגנים עד הזהבה כ- 3 דקות מערבבים מוסיפים את הפיסטוק,
מתקנים תיבול ומטגנים עוד 2 דקות (למי שאוהב יכול להוסיף בצל לטיגון)
5. הכנת הפיתות: מניחים מחבת גדול רצוי מיציקת ברזל
או מטפלון על להבת הגז ומחממים היטב.
6. מניחים כדור בצק על משטח העבודה. יוצקים עליו מעט שמן.
משמנים גם את הידיים ומשטחים את הכדור (פותחים) לעלה עגול. מניחים את העלה על המחבת
החם. ממתינים דקה או שתיים, עד שהעלה מתנפח ושוליו מתחילים להיחרך.
הופכים וממתינים עוד כדקה. מעבירים מייד לצלחת הגשה גדולה.
7. יוצקים על הפיתה מעט שמן זית, כותשים עליה שן שום
ומעסים את השמן והשום לתוך הפיתה. מטגנים ומכינים את הפיתה השנייה באותה צורה.
הכנת השווארמה
1. פורסים את נתחי העוף לפרוסות או רצועות דקות ככל שניתן ולתבלן היטב
2.על מחבת טפלון או מצלית מחבת פסים עם כפית שמן זית מטגנים כדקה את חזה
האווז ברגע שמתחיל להעלות עשן עדין מוסיפים את שאר החומרים ל כ 5- דקות
עד למידת עשיה טובה יש להקפיץ מידי פעם למניעת החרכות והדבקה.
להגשה: מניחים על כל פיתה חצי מכמות שווארמה.
מפזרים בין השווארמה חופן פטרוזליה קצוצה
יוצקים מעט טחינה גולמית מדוללת בקצת מים ומגישים מייד
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון