הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לצנצנת בנפח ליטר:
4 פקעות שומר פרוסות לעיגולים בעובי 1/2 סמ
4 פרוסות לימון דקות
4 שיני שום חצויות
חומרים:
4 כוכבי אניס
לתחמיץ:
2 כוסות מים
1 כוס חומץ יין לבן
3 כפות שטוחות מלח גס
2 כפות סוכר
אופן ההכנה
1. מניחים 2 פרוסות לימון ו-2 שיני שום חצויות בצנצנת מעוקרת, ועליהן מחצית מעיגולי השומר. מסדרים על השומר 2 כוכבי אניס ואת יתר פרוסות הלימון ושיני השום ומכסים ביתרת השומר וכוכבי האניס.
2. מבשלים בסיר את חומרי התחמיץ. מערבבים עד שהסוכר נמס ומביאים לרתיחה.
3. יוצקים את התחמיץ הרותח על השומר ומקפידים שכל השומר יתכסה בו. אם חסר נוזל, מכינים עוד תחמיץ ויוצקים מעל.
4. מצננים כ-10 דקות וסוגרים את הצנצנת. השומר יהיה מוכן כעבור יומיים שלושה.
מגיש:
מקור: שי לי ליפא אנג'ל
שתף את המתכון