הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
50 גר' מרגרינה רכה
2 כפות סוכר
1/2 כוס חלב קר
למלית תפוחי עץ:
4 תפוחי עץ גולד דלישס קלופים ומגולענים
50 גר' חמאה
1 כפית קינמון
1/2 כוס סוכר חום
אבקת סוכר לקישוט
למלית שוקולד:
100 גר' שוקולד מומס
200 גר' מרגרינה רכה
1 חלבון
3/4 כוס סוכר
1 כף קפה נמס
4 כפות קקאו מנופה
אופן ההכנה
1.מערבבים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר עד לקבלת בצק חלק וגמיש, עוטפים בניילון
ומניחים למנוחה של 10 דקות.
2.חותכים את תפוחי העץ לקוביות בגודל 1x1 ס"מ, מחממים את החמאה במחבת ומסיפים את
הסוכר והקינמון, מוסיפים את קוביות תפוחי העץ ומערבבים, מטגנים עד שתופחי העץ
מקבלים גוון שחום ומתרככים מעט, מסירים מהאש ומצננים.
3.מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט לעלה בעובי 5 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ
או חותכים מלבנים ברוחב 7 ס"מ ובאורך 10 ס"מ, מניחים כף מהמלית במרכז העיגול או
המלבן ומקפלים לחצי ליצירת חצי סהר או מלבן מאורך, מהדקים את הקצוות היטב בעזרת שיני
מזלג ומשטחים קלות.
4.להכנת מלית השוקולד, מערבבים את כל חומרי מלית השוקולד מניחים 2 כפיות מתערובת
השוקולד במרכז כל עיגול וסוגרים לחצי סהר ומהדקים היטב את הקצוות.
5.מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים כמה יחידות בכל פעם עד להזהבה יפה משני הצדדים.
6.מוציאים לספיגת עודפי שמן על נייר מגבת ומפזרים מעט אבקת סוכר מעל לקישוט.
מגישים חם
מגיש:
מקור: נסיון ותהיה
שתף את המתכון