חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שוקי אווז על פירה ערמונים בליווי כבד אווז בדבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנת האירוח האולטימטיבית - מדהים
שוקי אווז על פירה ערמונים בליווי כבד אווז בדבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנת האירוח האולטימטיבית - מדהים
הוראות הכנה
מרכיבים
לשוק:
4 שוקי אווז
ירקות שורש 1 מכל אחד – בצל, כרישה, גזר, שורש סלרי,
שורש פטרוזיליה צרור עלי דפנה, טימין ופטרוזיליה
½ ליטר יין לבן
2 עצמות מח
מלח ופלפל
לפירה ערמונים:
¼ ק"ג ערמונים קלופים (לקילוף קל לחרוץ צלב בקודקוד לקלות בתנור גריל 15
דקות) ולקלוף
½ ליטר ציר בקר (ניתן עם אבקת מרק בשר שבושל)
מעט מלח
להגשה: 4 אסקלופים של כבד אווז במשקל 80 גרם כל אחד
2 כפות דבש
אופן ההכנה
הוראות הכנה:
לתבשיל:
1. צורבים את שוקי האווז עד הזהבה קלה (אין צורך בשמן השוקיים מטגנים בשומן של עצמם), מוסיפים את ירקות השורש והעצמות ומטגנים כמה דקות, מוסיפים צרור תבלינים ויין לבן ומבשלים ברתיחה חזקה עד שרוב היין מתאדה.
2. מוסיפים מים כדי כיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים בסיר מכוסה כ- 4 שעות, עד שהשוק רכה מאוד וכמעט מתפרקת מהעצם.
3. מוציאים את השוקיים מהסיר ומעבירים לתבנית תנור, מתבלים במלח ופלפל.
4. את הנוזל שבסיר מסננים ומעבירים לקירור עד שנקרשת שכבת שומן מעל הנוזל, מוציאים ומשליכים אותה.
5. את הנוזל מרתיחים על אש גבוהה עד שכמותו מצטמצמת לכוס וחצי של נוזל סמיך במרקם סירופי. יוצקים כחצי כוס מהרוטב מעל השוקיים שבתבנית.
לפירה:
1. מבשלים את הערמונים בציר עגל עם טימין כחצי שעה עד שהם רכים מאוד, מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה, מוסיפים למחית מציר הבישול עד לקבלת מרקם קרמי, מתבלים במעט מלח.
2. לפני ההגשה: צורבים את כבדי האווז על מחבת רותחת , ללא שמן, כדקה וחצי מכל צד.
3. מחממים את שוקי האווז בתנור חם (200 מעלות) כ – 5 דקות.
4. מחממים את הרוטב וכשהוא מבעבע טורפים לתוכו את הדבש ומסירים מהאש.
5. להגשה: מניחים בצלחת ממחית הערמונים, מניחים לצידה שוק אווז, מניחים מעליה כבד אווז ויוצקים מעל הכל מהרוטב.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון