תערובת התיבול הנקראת "ראס אל חנות" הינה תערובת תבלינים יחודית לכל חנות התבלינים שבה אנו נוהגים לרכוש ממנה את התבלינים. brבמקרה הספציפי של מתכון זה, תערובת התיבול "ראס אל חנות של "רפאל" היא זו האחראית לטעמו הייחודי של תבשיל זה. brלמי שאין ידו משגת את התבלין הספציפי של מסעדת "רפאל" בהחלט יכול להשתמש ב"ראס אל חנות" המוכר לו מסביבתו, והטעם יהיה לא פחות.
|
|
תערובת התיבול הנקראת "ראס אל חנות" הינה תערובת תבלינים יחודית לכל חנות התבלינים שבה אנו נוהגים לרכוש ממנה את התבלינים. brבמקרה הספציפי של מתכון זה, תערובת התיבול "ראס אל חנות של "רפאל" היא זו האחראית לטעמו הייחודי של תבשיל זה. brלמי שאין ידו משגת את התבלין הספציפי של מסעדת "רפאל" בהחלט יכול להשתמש ב"ראס אל חנות" המוכר לו מסביבתו, והטעם יהיה לא פחות.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
10 שוקי טלה במשקל 400-500 גרם כל אחת (את העצם העליונה יש לנסר באטליז)
מלח
קורנפלור לקימוח
בצל חתוך לקוביות
12 שיני שום
4 שורשי פטרוזיליה חתוכים לרבעים
2 שורשי סלרי חתוכים לקוביות
6 ארטישוקים ירושלמיים קלופים וחתוכים לרוחב, כל אחד ל- 4 חלקים
3 גזרים חתוכים לחצי וכל חצי לחתוך לרבעים
4 ליטר ציר עוף או מים
ענפי תימין
2 עלי דפנה
2 כפות "ראס אל חנות"
1/3 כוס שמן תירס
אופן ההכנה
1. ממליחים ומקמחים שוקי טלה. מחממים בסיר רחב שמן תירס וסוגרים את השוקיים היטב מכל הצדדים, מוציאים אותם מהסיר ושומרים בצד.
2. מוסיפים לאותו סיר את הבצל, שום, פטרוזיליה, סלרי, גזר וארטישוק הירושלמי ומטגנים על להבה גבוהה כ- 5 דקות. מוסיפים ציר או מים, עלי דפנה, תימין ו"ראס אל חנות", מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
מחזירים את השוקיים לסיר ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 3-4 שעות עד שהבשר רך מאוד, מסירים את המכסה ומבשלים כחצי שעה, עד שהרוטב סמיך. אפשר לבשל מראש עד לשלב הסרת הכיסוי ולחמם 45 דקות, ללא מכסה.
גיוון:
אפשר להחליף את שוק הטלה בנתחי צוואר כבש, במשקל 350-400 גרם כל אחד.
מגיש:
מקור: פסח - אוכל טעים לחג - רפי כהן - מסעדת רפאל
שתף את המתכון