חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שוקי טלה / הודו בסיידר תפוחים (סטינקו)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שוקי טלה / הודו בסיידר תפוחים (סטינקו)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
5 יחידות שוק - מהברך ומטה, טלה, כבש, חזיר
1 ליטר של סיידר תפוחים צלול טבעי ולא מוגז
1 ראש שום מופרד לשיניים - קלופות
1 בצל חתוך לטבעות
1/2 כוס סוכר חום
1 כף קינמון או 10 מקלות קינמון
גבעולי טימין
1-2 גבעולי רוזמרין
שמן זית
מלח ים, פלפל גרוס
אופן ההכנה
1. להניח את הבשר בתבנית גדולה.ששומנה קלות
2. לפזר את שיני השום בין השוקיים.ולדחוף את טריזי הבצל מתחת ובין השוקיים גם.
3. למזוג את מיץ התפוחים על הבשר ומסביבו. להוסיף את הקינמון והסוכר החום. ולתבל
לערבב כך שיגיע לכל הבשר.
בשלב זה אפשר להשאיר להשריה ללילה במקרר. ואפשר גם להמשיך מיד.
לסדר את גבעולי הטימין מסביב.
4. לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור בחום בינוני (בערך 180 מעלות) למשך שעתיים.
בתום האפיה אפשר להשאיר את השוקיים ולצנן בתוך הנוזלים במיוחד אם מגישים רק למחרת.
אם מגישים מיד, להשחים את השוקיים בחום גבוה לכמה דקות או מתחת לגריל. בתום האפיה בשר השוקיים נושר מהעצם ואין צורך בכלל בסכין.
כאשר השוקיים זהובות, יש להוציא אותן מהתבנית לצלחת הגשה ולשמור חם,
5. לצמצום הנוזלים מעבירים מהתבנית לסיר ומצמצמים בבישול ישיר על האש עד שיווצר סירופ סמיך (די מהר,זהירות שלא ישרף). למזוג את הסירופ על הבשר ולהגיש מיד.
אפשר להוסיף תפוחי עץ לתבנית ולהגיש ביחד, או בטטות צרובות, תלכנה טוב כאן גם.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון