הוראות הכנה
מרכיבים
5 יחידות שוק - מהברך ומטה, טלה, כבש, חזיר
1 ליטר של סיידר תפוחים צלול טבעי ולא מוגז
1 ראש שום מופרד לשיניים - קלופות
1 בצל חתוך לטבעות
1/2 כוס סוכר חום
1 כף קינמון או 10 מקלות קינמון
גבעולי טימין
1-2 גבעולי רוזמרין
שמן זית
מלח ים, פלפל גרוס
אופן ההכנה
1. להניח את הבשר בתבנית גדולה.ששומנה קלות
2. לפזר את שיני השום בין השוקיים.ולדחוף את טריזי הבצל מתחת ובין השוקיים גם.
3. למזוג את מיץ התפוחים על הבשר ומסביבו. להוסיף את הקינמון והסוכר החום. ולתבל
לערבב כך שיגיע לכל הבשר.
בשלב זה אפשר להשאיר להשריה ללילה במקרר. ואפשר גם להמשיך מיד.
לסדר את גבעולי הטימין מסביב.
4. לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור בחום בינוני (בערך 180 מעלות) למשך שעתיים.
בתום האפיה אפשר להשאיר את השוקיים ולצנן בתוך הנוזלים במיוחד אם מגישים רק למחרת.
אם מגישים מיד, להשחים את השוקיים בחום גבוה לכמה דקות או מתחת לגריל. בתום האפיה בשר השוקיים נושר מהעצם ואין צורך בכלל בסכין.
כאשר השוקיים זהובות, יש להוציא אותן מהתבנית לצלחת הגשה ולשמור חם,
5. לצמצום הנוזלים מעבירים מהתבנית לסיר ומצמצמים בבישול ישיר על האש עד שיווצר סירופ סמיך (די מהר,זהירות שלא ישרף). למזוג את הסירופ על הבשר ולהגיש מיד.
אפשר להוסיף תפוחי עץ לתבנית ולהגיש ביחד, או בטטות צרובות, תלכנה טוב כאן גם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון