חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שוקי עוף ביין בסיר לחץ
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שוקי עוף הם מאכל רך וטעים והכנתם בסיר לחץ נותנת תוצאות מעולות. השוקיים יוצאות רכות מאד (ומעט מתפרקות ברכותן) והרוטב בהן התבשלו , יכול לשמש כתוספת לאורז או תפוחי אדמה עם המנה העקרית. אפשר לגוון בתוצאה הסופית - אם מעדיפים גוון שחום (ראה באופן ההכנה)
שוקי עוף ביין בסיר לחץ
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שוקי עוף הם מאכל רך וטעים והכנתם בסיר לחץ נותנת תוצאות מעולות. השוקיים יוצאות רכות מאד (ומעט מתפרקות ברכותן) והרוטב בהן התבשלו , יכול לשמש כתוספת לאורז או תפוחי אדמה עם המנה העקרית. אפשר לגוון בתוצאה הסופית - אם מעדיפים גוון שחום (ראה באופן ההכנה)
הוראות הכנה
מרכיבים
10 -12 שוקי עוף (2 מגשיות שוקי עוף קפואים)
1 בצל
1 קוביה "ניחוח צלי"- של "קנור"
1 כף רוטב ווסטרשייר
1 כף רוטב טרייקי
2 שני שום
1 כוס יין לבן (חצי יבש) או : 1 כוס יין אדום (חצי יבש)-לקבלת גוון שחום
1 כף רוטב ברבקיו (מומלץ רוטב BBQ בטעם מקורי מעושן- למי שאוהב)
4-5 עלי דפנה יבשים
מעט שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
להפשיר את שוקי העוף למשך הלילה במקרר.
להסיר את העור (טיפ: העזרו במגבת מטבח למשיכה והסרה קלה של העור)
לחמם מעט שמן זית בסיר לחץ (מצב פתוח ללא מכסה) , לקצוץ את הבצל לקוביות קטנות (אפשר במעבד מזון עם להב פלדה) להשחים את הבצל, לקלף ולקצוץ גם את השום לסיר.
בינתיים להכין רוטב מכל המרכיבים לעיל ,לפורר את קובית "ניחוח צלי" ביד(לגוון שחום - יין אדום).
לערבב את הבצל בזמן שמשחים ולקראת הסוף להוסיף את השוקיים. לאחר טיגון קל וערבוב , להוסיף את הרוטב לסיר. להוסיף מעט מים עד לגובה שוקי העוף. לערבב היטב ולסגור את מכסה סיר הלחץ.
לבשל על אש גדולה עד ליציאת אדים משסתום הלחץ.
להנמיך את האש למצב של זרימת אדים קלה ולבשל 30 דקות.
בסוף הבשול לכבות את האש לשחרר שסתום הלחץ ולפתוח רק אחרי שירד הלחץ.
אפשר להשתמש ברוטב (בלי עלי הדפנה) לצקת על אורז או ת"א כתוספת למנה העקרית.
בתיאבון !
מגיש: amitsur
מקור: עצמי
שתף את המתכון