הוראות הכנה
מרכיבים
8 שוקי עוף
½ ליטר יין קיאנטי
¼ כוס יין אדום מתוק
50 גרם צימוקים
8-10 משמשים מיובשים
8-10 חתיכות פפאיה מיובשת
2 בצלים פרוסים דק
100 גרם פטריות שמפיניון טריות פרוסות דק
½ כפית סוכר
1 כפית מלח
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה
מחממים מחבת רחבה. לאחר שהמחבת לוהטת מניחים בה את שוקי העוף לצריבה ולהשחמה יפה מכל צד. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד. מוסיפים מעט שמן למחבת. מטגנים את הבצלים עד שנהיים שקופים ומוסיפים את הפטריות. מטגנים ביחד כדקה עד שתי דקות ומחזירים פנימה את השוקיים. מוסיפים את הקיאנטי והיין האדום. מוסיפים את הפירות היבשים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים כארבעים דקות. מסירים את המכסה, מוסיפים את המלח והסוכר ומבשלים עד לאידוי מחצית הנוזלים.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון