הוראות הכנה
מרכיבים
1 שוק טלה במשקל של כ-3 ק"ג, עם העצם
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים ל-4
1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות בגודל של חתיכות תפוחי האדמה
1 בצל גדול חתוך ל-8
לרוטב: 2 כפיות חרדל דיז'ון חלק
1 כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית מלח גס
3 כפיות דבש
1 כפית רוטב ווסטרשייר
½ כפית גרגרי חרדל
1 כפית שום כתוש
1 כף מים
מיץ מחצי לימון
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מניחים את תפוחי האדמה, הבטטה והבצל בתבנית אפייה גדולה. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב. יוצקים על תפוחי האדמה והבטטה חמישית מהרוטב ומערביים היטב.
חורצים את שוק הטלה, מהצד בו יש יותר שומן, חריצים שתי וערב. מניחים את השוק על תפוחי האדמה בתבנית. מעסים את השוק היטב ברוטב להחדרה נאותה של הטעמים בחריצים מכל הכיוונים. מכניסים הכל לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך 25 דקות. מורידים את החום ל-160 מעלות להמשך צלייה של כשעתיים נוספות.
להגשה מסדרים את הבטטות ותפוחי האדמה בצלחת הגשה נאה. את שוק הטלה, לאחר שנחה כעשר דקות מחוץ לתנור, פורסים לעיני הסועדים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון