חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שוק טלה בחרדל ודבש על מצע תפוחי אדמה ובטטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שוק טלה בחרדל ודבש על מצע תפוחי אדמה ובטטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 שוק טלה במשקל של כ-3 ק"ג, עם העצם
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים ל-4
1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות בגודל של חתיכות תפוחי האדמה
1 בצל גדול חתוך ל-8
לרוטב: 2 כפיות חרדל דיז'ון חלק
1 כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית מלח גס
3 כפיות דבש
1 כפית רוטב ווסטרשייר
½ כפית גרגרי חרדל
1 כפית שום כתוש
1 כף מים
מיץ מחצי לימון
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מניחים את תפוחי האדמה, הבטטה והבצל בתבנית אפייה גדולה. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב. יוצקים על תפוחי האדמה והבטטה חמישית מהרוטב ומערביים היטב.
חורצים את שוק הטלה, מהצד בו יש יותר שומן, חריצים שתי וערב. מניחים את השוק על תפוחי האדמה בתבנית. מעסים את השוק היטב ברוטב להחדרה נאותה של הטעמים בחריצים מכל הכיוונים. מכניסים הכל לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך 25 דקות. מורידים את החום ל-160 מעלות להמשך צלייה של כשעתיים נוספות.
להגשה מסדרים את הבטטות ותפוחי האדמה בצלחת הגשה נאה. את שוק הטלה, לאחר שנחה כעשר דקות מחוץ לתנור, פורסים לעיני הסועדים.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון