הוראות הכנה
מרכיבים
1 שוק טלה טרי במשקל 3 ק"ג, מפורק מהעצם
מלח
פלפל שחור
1 כף משחת קארי
2 כפות שמן אגוזים
שוט אמרטו
שמן זית
למלית: 150 גרם בקר טחון
מעט שמן זית
2 בצלים קצוצים
4 שיני שום כתושות
150 גרם חמוציות מיובשות
1 צרור נענע קצוצה
מלח
פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט מגורר
100 גרם כבד עוף נקי וקצוץ
שוט אמרטו
אופן ההכנה
מערבבים את השמן והתבחינים ומעסים את השוק מבפנים ומבחוץ.
למלית: מחממים שמן זית בווק ומטגנים את הבצל והשום. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שמשנה את צבעו. מוסיפים את שאר החומרים, מטגנים קלות ומצננים. ממלאים את השוק בתערובת המילוי וקושרים היטב.
מניחים את שוק הטלה על תבנית צלייה וצולים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות עד להשחמה. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות וממשיכים לצלות עוד שעה וחצי.
מצננים מעט ופורסים.
מגיש:
מקור: טיב טעם
שתף את המתכון