הוראות הכנה
מרכיבים
שוק טלה שלם כ 3-4 ק"ג ללא העצמות פרוס מהצד ופתוח לריבוע בגודל 20X40 ס"מ
לבקש מהקצב שיפתח את השוק ליריעה.
½1 ק"ג בשר טלה טחון גס.
500 ג"ר שומן טלה טחון גס.
4 נקניקיות צוריסוס או נקניקיות "מרגז" טריות
כפית מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס עבה
5 שיני שום כתוש
50 ג"ר צנוברים
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית צילי גרוס עבה
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1. מערבבים את הבשר הטחון עם כל התבלינים השמן והצנוברים, בקערה גדולה. לשים
היטב מצפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.
2. פורסים על קרש עבודה את השוק ומתבלים בכפית מלח בישול ובפלפל השחור
3. בקצה התחתון מסדרים את נקניקיות הצוריסוס בשורה לאורך ה40 ס"מ
4. מפזרים את הבשר הטחון על פני כל יריעת הבשר הנותרת
5. מגלגלים הכל לרולדה
6. קושרים את הגליל עם חוט שפגט שתי וערבאו רשת שניתן לקנות בחנויות יעודיות
7. מורחים מעל מעט שמן זית וגרגירי חרדל
8. מכניסים לתנור על רשת עם תבנית תחתיה שחומם מראש ל -250°c למשך 45 דקות עד שמקבל גוון חום צלוי הופכים לאחר 20 דקות לבישול שווה.
9. מורידים חם ל 180°c וממשיכים כ- 45 דקות.
10. מוציאים מהתנור לקרש חיתוך. ממתינים כ 15 דקות ופורסים.
מגיש:
מקור: השף אדוארדו
שתף את המתכון