חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שוק טלה ממולא בשר - ישראל אהרוני
Votes: 1
דירוג: 4
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שוק טלה חגיגית עסיסית ומדהימה ביופיה
שוק טלה ממולא בשר - ישראל אהרוני
Votes: 1
דירוג: 4
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שוק טלה חגיגית עסיסית ומדהימה ביופיה
הוראות הכנה
מרכיבים
1 שוק טלה מפורקת למילוי, עם העצם בקצה
שמן זית
3 כפות טימין
3 כפות רוזמרין
3 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל שחוק גרוס
למילוי:
750 גר' בשר טחון
רבע כוס שמן זית
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 כף טימין
1 כף רוזמרין קצוץ
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס צנוברים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
הכנת השוק:
1.מערבבים חצי כס שמן זית עם הטימין, רוזמרין, שום, מלח ופלפל. יוצקים על
הבשר, מעסים היטב ומשרים למשך מספר שעות.
2.שמים את השמן במחבת רחבה וכשהוא חם מכניסים פנימה את הבצל, שום, טימין
ורוזמרין ומטגנים כדקה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שמשחים,
ממלחים ומפלפלים. מוסיפים את הצנוברים, מערבבים ומקררים מעט. רק אחרי
הקירור מוסיפים את הפטרוזיליה.
3.שמים את המילוי במרכז הנתח בצורת כיכר, כורכים ומגלגלים את הבשר סביב
המילוי, קושרים את הנתח יפה עם חוט קשירה.
4.צולים את הנתח על תבנית הצליה, סביב סביב עד שהוא שחום יפה סביב סביב.
פורסים לאחר 15 דקות אחרת מתפורר
5.מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות לשעה וחצי. (אפשר להוסיף
לתבנית הצליה מעט שום ירוק, עלי זעתר וטימין, בשביל טעם נוסף)
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: ישראל אהרוני צילום נעמי האולנד
שתף את המתכון