הוראות הכנה
מרכיבים
1 שוק טלה מפורקת למילוי, עם העצם בקצה
שמן זית
3 כפות טימין
3 כפות רוזמרין
3 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל שחוק גרוס
למילוי:
750 גר' בשר טחון
רבע כוס שמן זית
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 כף טימין
1 כף רוזמרין קצוץ
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס צנוברים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
הכנת השוק:
1.מערבבים חצי כס שמן זית עם הטימין, רוזמרין, שום, מלח ופלפל. יוצקים על
הבשר, מעסים היטב ומשרים למשך מספר שעות.
2.שמים את השמן במחבת רחבה וכשהוא חם מכניסים פנימה את הבצל, שום, טימין
ורוזמרין ומטגנים כדקה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שמשחים,
ממלחים ומפלפלים. מוסיפים את הצנוברים, מערבבים ומקררים מעט. רק אחרי
הקירור מוסיפים את הפטרוזיליה.
3.שמים את המילוי במרכז הנתח בצורת כיכר, כורכים ומגלגלים את הבשר סביב
המילוי, קושרים את הנתח יפה עם חוט קשירה.
4.צולים את הנתח על תבנית הצליה, סביב סביב עד שהוא שחום יפה סביב סביב.
פורסים לאחר 15 דקות אחרת מתפורר
5.מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות לשעה וחצי. (אפשר להוסיף
לתבנית הצליה מעט שום ירוק, עלי זעתר וטימין, בשביל טעם נוסף)
מגיש:
מקור: ישראל אהרוני צילום נעמי האולנד
שתף את המתכון