חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שוק כבש בתנור עם ירקות שורש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

באופן אישי, מאכלי כבש נקשרים לא אחת לחגים. יש משהו חגיגי ולא שגרתי בכבש שהופך אותו למנת הגשה קלאסית בחגים. brבמקרה הזה מדובר במנה שאינה מצריכה הרבה "התעסקות" והתגובות לאחר הטעימה שוות את כל הטרחה.
שוק כבש בתנור עם ירקות שורש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

באופן אישי, מאכלי כבש נקשרים לא אחת לחגים. יש משהו חגיגי ולא שגרתי בכבש שהופך אותו למנת הגשה קלאסית בחגים. brבמקרה הזה מדובר במנה שאינה מצריכה הרבה "התעסקות" והתגובות לאחר הטעימה שוות את כל הטרחה.
הוראות הכנה
מרכיבים
שוק כבש במשקל של 2.5-3 ק"ג
כוס שמן זית איכותי
מלח
פלפל שחור
חצי כוס פטרוזיליה
כ-8 גבעולי טימין
כ-8 גבעולי רוזמרין
גרידה של כחצי קליפת תפוז (או לימון)
2 כפות דבש
1 פלפל צ'ילי מיובש
6 שיני שום
2 בצלים בינוניים
1 ראש שום
1 בטטה
1 תפוח אדמה בינוני
אופן ההכנה
ראשית מכינים את המרינדה. מכניסים למעבד מזון את חצי כוס שמן זית, פטרוזיליה, מחצית מכמות הטימין, מחצית מכמות הרוזמרין, 6 שיני שום, גרידת תפוז, דבש, פלפל צ'ילי ומעבדים עד לכדי מצב של מחית. מוסיפים תיבול (פלפל מלח) עד שמורגשת מעט מליחות עודפת והחריפות של הפלפל.
מניחים את הכבש בתבנית או בכלי גדול ויוצקים מעליו את המרינדה ומעסים היטב את הבשר מכל הצדדים. סוגרים היטב עם נייר אלומיניום ומכניסים למקרר למשך לפחות 3 שעות על מנת שהבשר יספוג את הטעמים.
לאחר ששהה הכבש במקרר מוציאים אותו מהכלי ומעבירים אותו לכלי חדש (נפטרים מהעודפים של המרינדה). מחממים מראש תנור לחום גבוה (300 מעלות) ומכניסים את השוק לחמש דקות צליה מכל צד, על מנת "לסגור" את הבשר. מוציאת את התבנית עם הבשר מהתנור ומורידים את החום בתנור ל-180 מעלות.
שמים בתבנית עם הכבש את כל ירקות השורש (בטטה, בצל, תפו"א, שום) כשהם רחוצים היטב וחתוכים גס עם הקליפות. מוסיפים גם את יתרת הטימין והרוזמרים. מפזרים בנדיבות מלח גס ופלפל מעל הירקות והבשר ואת יתרת שמן הזית. סוגרים היטב את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לחום בינוני (180 מעלות, כאמור) לצליה של לפחות עוד שעתיים.
מדי פעם (אחת לחצי שעה בערך) יש להציץ בבשר ולראות שהוא אינו מתייבש ויוצקים מעליו את הנוזלים שבתבנית.
לסיום יש להסיר את האלומיניום ולתת לכבש להצלות עוד כעשר עד חמש-עשרה דקות בתנור על מנת שיקבל צבע.
טיפ: ניתן להכין את המנה כמה שעות לפני ההגשה ולשמור עליה בתבנית עם נייר האלומיניום כאשר את השלב האחרון (ללא הכיסוי) מבצעים כרבע שעה לפני שאוכלים.
מגיש: שבלול
מקור: שבלול
שתף את המתכון