הוראות הכנה
מרכיבים
חמרים לבצק:
כף שמרים יבשים
כפית סוכר
1/2 כוס מים פושרים
100 גר' מרגרינה "עץ הזית"
3 כוסות קמח ללחם
כפית שטוחה מלח
כף שטוחה אבקת מרק בצל
חומרים למלוי:
כוס גבינה צהובה מגורדת
כוס גבינה פטה מפוררת גס
50 גר' צנוברים
½ כוס זיתים חצויים
למריחה:
3/4 כוס ממרח פסטו
אופן ההכנה
מערבבים את השמרים ,כפית סוכר, וחצי כוס מים פושרים. ממתינים 5 דקות. ממסים את המרגרינה במיקרוגל במשך דקה מוסיפים למרגרינה, תוך כדי ערבוב את המים
הפושרים (כוס), את השמרים המומסים, חצי מכמות הקמח והמלח. ממשיכים לערבב ומוסיפים את החלק הנותר של הקמח ואת אבקת המרק.לשים במשך 10 דק' עד קבלת בצק רך לא דביק (אפשר להוסיף עוד קמח). מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפוח במקום חמים במשך כשעה.
לחמם את התנור ל- 180 מעלות צלסיוס.
מקמחים משטח ולשים את הבצק שתפח ומשאירים 5 דקות למנוחה.מרדדים את הבצק לעלה דק , מורחים אותו בממרח פסטו ומפזרים עלי ואת חמרי המלוי.מקפלים מעט משני צדי אורך העלה ומגלגלים, תוך הידוק , לגליל ארוך.מרפדים את תבנית האפיה בניר אפיה ,חותכים פרוסות ומניחים בצורה שטוחה על התבנית (להשאיר רווחים לתפיחה בין הפרוסות). מכסים במגבת ומשאירים לתפוח כחצי שעה.
אופים כחצי שעה או עד שמזהיב.
מגיש:
מקור: חני מרגולין, תל עדשים
שתף את המתכון