הוראות הכנה
מרכיבים
1 בצק עלים צרפתי רצוי על בסיס חמאה - ויש!
300 גרם גבינה מגוררת עמק
1 שקית גבינת פרמזן מגוררת השף הלבן
1 רוטב לפיצה בשימורים כמו רסק עגבניות
תיגבור לרוטב:
כפית אורגנו , קורט אבקת שום, 2 כפות שמן זית, קורט פלפל שחור ומעט מלח.
1ביצה לציפוי
20 זייתים מגולענים קצוצים דק,דק
אופן ההכנה
מעבירים את הבצק עלים מהמקפיא למקרר כ 12 שעות לפני העבודה איתו.
מכינים את הרוטב כולל התיגבור בקערה אחת.
מאחדים בקערה את 2 סוגי הגבינות ומפוררים כאילו בהכנסת אוויר.
שמים בקערית נוספת את הזייתים הקצוצים.
מקציפים את הביצה במזלג ומניחים בהיכון עם מברשת.
מחממים תנור ל 200°c.
תבנית מוכנה עם נייר אפיה.
פותחים את הבצק ומחלקים לשניים.
מורחים מעט רוטב פיצה, מפזרים בעדינות גבינה וזייתים
מגלגלים וסוגרים יפה את הבצק
ואז חותכים לפרוסות של 2 ס''מ עובי לפחות.
ומניחים בשכיבה על הנייר אפיה בתבנית, מניחים אותם ברווח של אצבע וקצת
מאחת לשניה, כנ''ל עושים בחצי הבצק השני.
מושחים בביצה טרופה ומכניסים לתנור לבערך 17 דקות עד שהמאפה
יפה בצבע חום צהוב אדום כתום ונוצץ מבעבוע רוטב וגבינה
מקררים כ- 7 דקות ואז ניתן לחלץ בעדינות את המאפים
לכלי הגשה יפה, לדאוג לירקות חתוכים טריים ,גבינת קוטג' ליד ושתיה חמה.
נהדר לארוחת בוקר או בראנץ'. בתאבון!
מגיש:
מקור: מקצועי
שתף את המתכון