הוראות הכנה
מרכיבים
למילוי השזיף
1 קילו בשר,
1 תפו"א,
1 בצל,
1/4 כוס פטרוזיליה,[קצוצה]
1-2 ביצה
3- 4 כפות שמן
2 -3 כפות מים,
אחת וחצי כפית תערובת תבלינים מעורבים,
רבע כפית מלח.
לשזיפים ולרוטב
300 - 350 גרם בשר טחון
1 ק"ג שזיפים יבשים
4 - 5 בצלים
100 גרם אגוזים קלויים במקצת
רבע כוס שמן
1 כוס מים
חצי לימון
1 כף דבש
חצי כפית פלפל לבן
1/8 כפית זנגויל
1 כפית קינמון.
אופן ההכנה
1.טוחנים את הבשר ותפו"א,הבצל והפטרוזיליה,מוסיפים את התבלינים ואת שאר
החומרים, כדאי להשאיר את התערובת למשך 20 דקות,לפני השימוש.
2.חולטים את השזיפים,במים חמים,למשך שעה. מעבירים חריץ לאורך,ומוציאים
את הגלעין. בעדינות. על השזיף להישאר שלם.
3.מכינים את תערובת הבשר וצרים ממנה כדורים קטנים,מכניסים לשזיף ומהדקים בכף היד.ממלאים כך את כל השזיפים.
4.קולפים את הבצל,חותכים לרצועות אורך,מאדים בסיר על אש קטנה. מניחים מעל
[הבצל] את השזיפים הממולאים. מערבבים את המים,התבלינים והשמן,יוצקים על
השזיפים ומבשלים כשעה על אש קטנה.
***יש לנהוג בתבשיל זה בעדינות רבה,כדי שהשזיפים ישארו שלמים.
5.לאחר כ 30 דקות,קוצצים את האגוזים,מערבבים אותם בדבש,קינמון ומיץ לימון
ומפזרים מעל השזיפים. ממשיכים לבשל עוד כ 15 דקות.
מסדרים 3 שזיפים ומוזגים עליהם את הרוטב מקשטים בעלי נענע
מגיש:
מקור: מסעדת לה גונדולה
שתף את המתכון