חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שטרודל פטריות יער, תפו"א וגבינת עזים ברוטב פלפל מתוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שטרודל פטריות יער, תפו"א וגבינת עזים ברוטב פלפל מתוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
½1 כוסות מים חמים
750 גרם קמח לבן
250 גרם סוכר
מעט חמאה מומסת
מלח ופלפל
1 ק"ג תפו"א קלופים ופרוסים
½1 ק"ג פטריות יער או שילוב של פורטבלו, יער, שמפיניון ושיטאקי
2 כפות חמאה
1 בצל פרוס דק
2 כפיות טימין טרי קצוץ
2 כפיות פטרוזיליה טרייה קצוצה
1 כפית מרווה טרייה קצוצה
2 כפות יין לבן
1 כוס גבינת עזים
½ כוס פירורי לחם
½ כוס חמאה מומסת
1 כף שמן זית
½ בצל פרוס
3 פלפלים מתוקים פרוסים (כולם באותו צבע)
1 כוס יין לבן
גבעול טימין טרי
2 כפות שמנת מתוקה
אופן ההכנה
בקערה לשים היטב, ביד או על ידי מכונה, את הקמח, המים החמים, הסוכר, מעט מלח ומעט חמאה מומסת. לשים עד שהבצק הופך גמיש. מכסים בניילון נצמד ומניחים לנוח כשעה.
מרתיחים את תפוחי האדמה במי מלח עד להתבשלותם, מסננים, מקלפים, פורסים ומניחים בצד. במחבת רחבה, על אש בינונית, מטגנים קלות את הבצל הפרוס דק בחמאה. לאחר התרככות הבצל מוסיפים את הפטריות וממשיכים להקפיץ עד שהפטריות מתבשלות. מוסיפים שתי כפות יין לבן, שתי כפיות טימין, פטרוזיליה ומרווה ומקפיצים שתי דקות נוספות. מתבלים במעט מלח ופלפל. מניחים את המלית בקערה בצד להתקרר ומוסיפים אליה את תפוחי האדמה ואת גבינת העזים.
בסיר בינוני מקפיצים קלות את חצי הבצל כשלוש דקות על אש בינונית. מוסיפים את הפלפלים ומקפיצים שתי דקות נוספות. מוסיפים את כוס היין ואת גבעול הטימין ומבשלים עד שהפלפלים מתרככים כשתיים עשרה דקות. מוציאים את גבעול הטימין. מכניסים את הפלפלים למעבד מזון ומעבדים לקבלת מחית. מסננים את המחית ומוסיפים מעט מלח ופלפל. מוסיפים את השמנת ומרתיחים שוב.
מניחים את הבצק במרכז בד מקומח על משטח העבודה. מותחים את הבצק עד כמה שרק אפשר. כעת מותחים את הבצק ומושכים אותו מהמרכז החוצה. ממשיכים למתוח עד שבצק משוחרר לחלוטין מהבד. מושכים את הבצק עד שהוא מגיע לכמטר מרובע. מושחים את הבצק כולו בחמאה מומסת ומפזרים פירורי לחם מעל. על צד הבצק מפזרים את המלית באופן שווה ומתחילים לגלגל את הבצק על המלית ליצירת מעין רולדה. מניחים את השטרודל בתבנית אפיה משומנת או על נייר אפייה בתבנית אפיה ואופים בתנור שחומם מראש למאה ושמונים מעלות במשך חצי שעה. מגישים עם הרוטב בצד או מעל.
מגיש: dylam
מקור: שף מייקל אולסון
שתף את המתכון