הוראות הכנה
מרכיבים
4 נתחי שייטל בקר במשקל של 250 גרם האחד
חצי חציל חתוך לרצועות
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 כוס יין אדום חצי יבש
שמן זית לטיגון
מלח ופלפל
אופן ההכנה
פותחים בזהירות בעזרת סכין חדה את הבשר לקבלת פרוסה אחת שטוחה (כמו שניצל גדול). מחממים מעט שמן זית במחבת כבדה. מטגנים את רצועות החצילים להשחמה קלה. מוציאים אותם מהמחבת ומניחים על נייר סופג. מניחים על כל פרוסת בשר מעט מהחצילים, ממליחים ומפלפלים מעט ומגלגלים. סוגרים עם קיסמים (מעט לחים) על מנת שלא יתפרק בהמשך. ממליחים ומפלפלים את הגלילות גם בחלקן החיצוני. באותו שמן במחבת סוגרים את הבשר ומעבירים לתבנית פיירקס. מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת בשאריות השמן. לאחר השחמה קלה מוסיפים את היין ומגרדים בעזרת כף עץ את משקעי התחתית. מצמצמים לכדי שלושת רבעי כמות הנוזלים. יוצקים את הנוזלים על הבשר בתבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחצי שעה (אולי קצל פחות).
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון