הוראות הכנה
מרכיבים
מולארד ומרינדה:
2 חזות מולארד חתוכים לקוביות של 1X1
2 כפות סילאן
2 כפות שמן זית
1 כף ג'ינג'ר מגורר
1 כף למון גראס קצוץ דק
גרידת תפוז מתפוז אחד
גרדת לימון מלימון אחד
חצי כפית מלח
כף פלפל שחור גרוס
לקוסקוס:
120 גרם קוסקוס מלא להכנה מהירה
40 גרם שבבי שקדים קלויים
40 גרם אגוזי פקאן גרוסים וקלויים
חצי כוס צימוקים
1 כף סוכר חום
חצי כפית קינמון
מלח, פלפל
30 גרם חמאה (או מרגרינה) מומסת
אופן ההכנה
1. משפדים את קוביות חזה המולארד על שיפודים סינים (קצרים). מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים את השיפודים למשך כשעה עד שעתיים.
2. שמים את הקוסקוס בקערה ומוסיפים 2 כוסות מים פושרים. משרים למשך 10 דקות ומסננים במידה ונשארו מים.
3. מערבבים בקערה את הקוסקוס עם השקדים, אגוזים, צימוקים, סוכר חום, קינמון, ציפורן, מלח, פלפל וחמאה מומסת. מערבבים ומעבירים לתבנית אפיה. מכסים ואופים 30 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות.
4. צולים את שיפודי המולארד על מחבת כבדה או על גריל פחם כ-3 דקות מכל צד, עד לדרגת "מידיום וול" (Medium Well).
אופן הגשה:
שמים במרכז הצלחת חופן מהקוסקוס ושמים מעל את שיפודי המולארד.
אפשר לפזר מעל שקדים קצוצים.
מגיש:
מקור: המתכון באדיבות אמיר כלפון, שף יערות הכרמל אחוזת בריאות וספא (תמונה: יחצ)
שתף את המתכון