חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שיפודי מולארד על מצע קוסקוס מלא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון פשוט להכנה אך עשיר ומלא טעמים. לקוסקוס המלא אפילו יש ערך תזונתי לא רע בכלל
שיפודי מולארד על מצע קוסקוס מלא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון פשוט להכנה אך עשיר ומלא טעמים. לקוסקוס המלא אפילו יש ערך תזונתי לא רע בכלל
הוראות הכנה
מרכיבים
מולארד ומרינדה:
2 חזות מולארד חתוכים לקוביות של 1X1
2 כפות סילאן
2 כפות שמן זית
1 כף ג'ינג'ר מגורר
1 כף למון גראס קצוץ דק
גרידת תפוז מתפוז אחד
גרדת לימון מלימון אחד
חצי כפית מלח
כף פלפל שחור גרוס
לקוסקוס:
120 גרם קוסקוס מלא להכנה מהירה
40 גרם שבבי שקדים קלויים
40 גרם אגוזי פקאן גרוסים וקלויים
חצי כוס צימוקים
1 כף סוכר חום
חצי כפית קינמון
מלח, פלפל
30 גרם חמאה (או מרגרינה) מומסת
אופן ההכנה
1. משפדים את קוביות חזה המולארד על שיפודים סינים (קצרים). מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים את השיפודים למשך כשעה עד שעתיים.
2. שמים את הקוסקוס בקערה ומוסיפים 2 כוסות מים פושרים. משרים למשך 10 דקות ומסננים במידה ונשארו מים.
3. מערבבים בקערה את הקוסקוס עם השקדים, אגוזים, צימוקים, סוכר חום, קינמון, ציפורן, מלח, פלפל וחמאה מומסת. מערבבים ומעבירים לתבנית אפיה. מכסים ואופים 30 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות.
4. צולים את שיפודי המולארד על מחבת כבדה או על גריל פחם כ-3 דקות מכל צד, עד לדרגת "מידיום וול" (Medium Well).
אופן הגשה:
שמים במרכז הצלחת חופן מהקוסקוס ושמים מעל את שיפודי המולארד.
אפשר לפזר מעל שקדים קצוצים.
מגיש: יוסף ל
מקור: המתכון באדיבות אמיר כלפון, שף יערות הכרמל אחוזת בריאות וספא (תמונה: יחצ)
שתף את המתכון