הוראות הכנה
מרכיבים
5 נתחי פרגיות חתוכים לרצועות עבות
2 כפות שמן שומשום
1 שן שום כתושה
1 כפית כורכום
מלח ופלפל
שיפודי במבוק קטנים מושרים במים
לרוטב: 2 בצלצלי שאלוט קצוצים
1 כף זנגביל מגורר
1 כפית צ'ילי גרוס
1 שן שום כתושה
¼ כוס דבש
¼ כוס חמאת בוטנים
1 פחית חלב קוקוס
מלח
מעט שמן
אופן ההכנה
במחבת מעט עמוקה מחממים מעט שמן ומזהיבים את השאלוט עם הזגביל, השום והצ'ילי. מוסיפים את הדבש וחמאת הבוטנים, מערבבים ומתבלים במעט מלח. מוסיפים את חלב הקוקוס, מעבים את הרוטב, מערבבים ומניחים בצד להצטנן.
בקערה נפרדת מערבבים את חומרי המרינדה של הפרגית ומשרים בהם את הפרגיות למשך 20 דקות לפחות. משפדים את הפרגיות על שיפודוני הבמבוק. צולים את השיפודונים על הפלאנצ'ה או או על מחבת פסים כ-3 דקות מכל צד.
מגישים חם לצד רוטב הסאטה.
מגיש:
מקור: לגעת באוכל
שתף את המתכון