חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שיר ברנג' - מעדן אורז מתוק פרסי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מעדן כמעין דייסת אורז שמעליה יוצקים סירופ סוכר עם זעפרן brאימי נהגה להכין את המתכון בימי שישי, עד היום יש לי געגועים לבית אמא... brולפרוש השם שיר ברנג': brשיר = חלב brברנג' = אורז
שיר ברנג' - מעדן אורז מתוק פרסי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מעדן כמעין דייסת אורז שמעליה יוצקים סירופ סוכר עם זעפרן brאימי נהגה להכין את המתכון בימי שישי, עד היום יש לי געגועים לבית אמא... brולפרוש השם שיר ברנג': brשיר = חלב brברנג' = אורז
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אורז נקי
מים לבישול
כליטר חלב
לרוטב:
חצי כוס סוכר
3/4 כוס מים
3 חוטי זעפרן חלוטים במעט מים חמים (לא חובה אך בהחלט משדרג)
אופן ההכנה
מבשלים את האורז בסיר עם הרבה מים עד שהאורז יוצא חצי מבושל.
שופכים את המים (אין צורך לסנן), בעוד הסיר על האש מקטינים את הלהבה
ומוסיפים בהדרגה את החלב עד לבישול מלא של האורז ולספיגת החלב
(צריך להיות במרקם של דייסה סמיכה).
מוזגים לצלחות שטוחות או קעריות הגשה.
מקררים לטמפרטורת חדר ומעבירים למקרר למשך כשעה
מכינים את הרוטב:
בקלחת מבשלים מים עם סוכר מביאים לרתיחה, מוסיפים את מי הזעפרן החלוט,
מצמצמים רוטב עד להסמכה.
מסירים מהאש.
להגשה: מגישים צלוחית עם המעדן וקערית עם רוטב הסוכר בצד
כך שכל אחד יוצק לעצמו את כמות הרוטב שהוא אוהב על המעדן.
נפלא!
מגיש: MIRSO
מקור: אמא שלי
שתף את המתכון