הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אורז נקי
מים לבישול
כליטר חלב
לרוטב:
חצי כוס סוכר
3/4 כוס מים
3 חוטי זעפרן חלוטים במעט מים חמים (לא חובה אך בהחלט משדרג)
אופן ההכנה
מבשלים את האורז בסיר עם הרבה מים עד שהאורז יוצא חצי מבושל.
שופכים את המים (אין צורך לסנן), בעוד הסיר על האש מקטינים את הלהבה
ומוסיפים בהדרגה את החלב עד לבישול מלא של האורז ולספיגת החלב
(צריך להיות במרקם של דייסה סמיכה).
מוזגים לצלחות שטוחות או קעריות הגשה.
מקררים לטמפרטורת חדר ומעבירים למקרר למשך כשעה
מכינים את הרוטב:
בקלחת מבשלים מים עם סוכר מביאים לרתיחה, מוסיפים את מי הזעפרן החלוט,
מצמצמים רוטב עד להסמכה.
מסירים מהאש.
להגשה: מגישים צלוחית עם המעדן וקערית עם רוטב הסוכר בצד
כך שכל אחד יוצק לעצמו את כמות הרוטב שהוא אוהב על המעדן.
נפלא!
מגיש:
מקור: אמא שלי
שתף את המתכון