הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג תערובת פטריות חתוכות (שמפיניון, פורטבלו, ירדן)
80 גרם אגוזי קליפורניה קלופים
שמן סויה לטיגון
25 גרם סוכר חום
75 גרם סוכר לבן
1 כפית פלפל שחור גרוס
4 שיני שום קצוצות דק
3 כפות קטשופ
¼ כוס מיץ עגבניות
¼ כוס חומץ בן יין אדום
¼ כוס רוטב סויה
1 כוס מים
1 ס"מ זנגביל טרי וקצוץ דק
14 גרם קורנפלור מומסים בשני שליש כוס מים
אופן ההכנה
מניחים בסיר את הסוכר החום, הסוכר הלבן, הפלפל השחור, השום, הקטשופ, מיץ העגבניות, החומץ המים והסויה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש. יוצקים לאט את בלילת הקורנפלור לסיר תוך כדי ערבוב ומבשלים ביחד עוד כחמש דקות. מכבים את האש ודואגים לשמור חם.
מחממים מחבת כבדה ומוסיפים לה מעט שמן לטיגון. מוסיפים את תערובת הפטריות ומטגנים על אש גבוהה במטרה להשחים אותן כארבע דקות. מוסיפים את האגוזים וכוס אחת מרוטב הטריאקי. מערבבים ביחד כדקה נוספת ומגישים מיד.
מגיש:
מקור: שף איציק תג'ר ממסעדת ברוהאוס תל אביב
שתף את המתכון