הוראות הכנה
מרכיבים
4 נתחי חזה עוף טרי
פנקו (פירורי לחם יפניים)
50 גרם קמח
50 גרם קורנפלור
50 מ"ל מי קרח
1 כפית מלח
לפירה: 1 ק"ג תפוחי אדמה
25 מ"ל שמנת מתוקה
30 גרם חמאה
1 כף מחוקה אבקת ווסאבי
½ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית מלח
1 ראש ברוקולי
לרוטב: 20 גרם אבקת דאשי
1 כף רוטב צ'ילי חריף
15 מ"ל רוטב סויה
75 גרם חמאה
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1 כפית קורנפלור
1 ליטר מים
אופן ההכנה
מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים במים רותחים. מסננים את תפוחי האדמה, מוסיפים שמנת מתוקה, חמאה, ווסאבי, מלח ופלפל ומועכים הכל לקבלת מחית אחידה. את הברוקולי חותכים, מבשלים כשלוש דקות במים רותחים ומעבירים למי קרח. מחממים במים רותחים לפני ההגשה.
מרתיחים אבקת דאשי, רוטב צ'ילי, סויה ופפריקה מתוקה בליטר מים. מורידים מהאש ומניחים להתקרר 3 דקות. מוסיפים את החמאה ומערבבים לקבלת רוטב אחיד. בצלוחית מערבבים היטב כפית קורנפלור עם כפית מים ומוסיפים לרוטב תוך כדי בחישה. מחזירים לאש, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
מערבבים את הקמח, הקורנפלור המלח והמים לתערובת אחידה. טובלים את חזה העוף בתערובת ולאחר מכן בפירורי הלחם לציפוי. מטגנים בשמן עד להזהבת הציפוי. מעבירים את השניצלים המוכנים לסיר קטן שבו מחצית מכמות הרוטב ומבשלים על אש בינונית כשתי דקות.
מעבירים לצלחת הגשה ומגישים לצד הברוקולי המאודה ועל מצע פירה הווסאבי עם מעט מהרוטב.
מגיש:
מקור: מסעדת איסט
שתף את המתכון