הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג שעועית ירוקה
2 עגבניות בשלות גדולות (קלופים וחתוכים)
2 בצלי שאלוט (פרוסות)
2 שיני שום (קצוץ)
2 כפות שמן זית
1כף לימון
1 כפית מלח
קמצוץ סוכר
¼ כוס מים
1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
1.הסר את קצות השעועית וחתוך לשליש.
2.מחממים שמן זית במחבת גדולה. ומטגנים את השום ובצלצלי שאלוט עד שהשאלוט הופכים לשקופים. 3.מוסיפים את השעועית לסיר ומערבבים. מבשלים 5 דקות תוך ערבוב כמה פעמים.
4.מוסיפים מלח, פלפל שחור, הלימון קמצוץ סוכר ומים. מסדרים את העגבניות על גבי השעועית
5.מבשלים 30 דקות על חום בינוני. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 30 דקות. (משעועוית קפואה חצי מהזמן)
מקררים ומגישים קר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון