הוראות הכנה
מרכיבים
לאורז המלא:
1 כוס אורז מלא עגול
2 כוסות מים
¾ כפית מלח
לשעועית:
1 כוס שעועית שחורה יבשה
6 עגבניות
1 בצל בינוני
½ כפית כמון טחון
1 כפית מלח
3 כפות שמן
1 כוס מים
אופן ההכנה
לאורז:
לשטוף את האורז במסננת, לשים בסיר עם 2 כוסות מים, להרתיח ולבשל על אש קטנה עד שנגמרים המים.
לשעועית:
להשרות כוס שעועית במשך הלילה במים, ביום למחרת לשטוף את השעועית ולסנן.
לקצוץ את הבצל לקוביות לחמם את הסיר (בנפח 3 ליטר) לצקת את השמן לשים את הבצל בסיר ולטגן, אחרי שהבצל הזהיב להוסיף לתוכו 6 עגבניות קצוצות ולערבב. לאחר מכן להוסיף פנימה את השעועית, המים והתבלינים (מלח פלפל וכמון).
לחכות לרתיחה ולבשל על אש קטנה שעה.
לאוהבי השום - ניתן להוסיף שום כתוש בסוף הבישול.
מגיש:
מקור: שלי
שתף את המתכון