הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 ק"ג בשר שפונדרה (כולל העצם)
1 בקבוק יין אדום (מומלץ "מרלו")
3 בצלים גדולים
שורש פטרוזיליה קטן
שורש סלרי קטן
1 גבעול סלרי אמריקאי
4 גזרים גדולים
10 שיני שום
2 עלי דפנה
צרור טימין טרי
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
חופן עלי כוסברה קצוצים
2 כפות דבש תמרים
שמן זית (אם אין בעיית כשרות אפשר להוסיף קוביית חמאה)
מים לכיסוי הבשר
מלח, פלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה
הכנה:
מקלפים וחותכים 3 מהגזרים לקוביות קטנות.
גזר נוסף רק מקלפים.
מקלפים וחותכים 2 מהבצלים לקוביות.
בצל נוסף רק מקלפים.
קוצצים את שורש הפטרוזיליה ושורש הסלרי לקוביות קטנות.
קוצצים את גבעול הסלרי.
קוצצים 5 משיני שום.
הבישול:
מחממים שמן זית בסיר גדול. על אש גבוהה "סוגרים" את הבשר מכל הצדדים.
לאחר סגירת הבשר יוצקים פנימה בקבוק יין שלם, מוסיפים 1 גזר קלוף, 1 בצל קלוף וחצוי, 5 שיני שום, ענפי הטימין ו-2 עלי דפנה. מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור גרוס, יוצקים מים עד לכיסוי הבשר וכמה ס"מ נוספים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 4 שעות.
לאחר בישול זה, מפרידים - את הבשר לכלי אחד, את הנוזלים לכלי אחר ואת הירקות שבושלו לכלי שלישי. מפרידים את הבשר מהעצם ומפרקים לסיבים.
מחממים שוב מעט שמן זית בסיר (לסולדים מכשרות ניתן להוסיף קוביית חמאה), ומטגנים את הירקות הקצוצים - גזר, בצל, סלרי, פטרוזיליה, גבעול הסלרי, השום הקצוץ. לאחר 2 דקות מוסיפים את דבש התמרים, ולאחר כדקה גם את הבשר שפירקנו, ואת נוזלי הבישול ששמרנו בצד. מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס. מבשלים כ-40 דקות על אש בינונית, בלי לכסות את הסיר. מערבבים מדי פעם. 5 דקות לפני הסיום מתקנים תיבול (מלח, פלפל) ומוסיפים את עלי הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצים.
את הירקות איתם בישלנו בתחילה עם הבשר ניתן לקצוץ (לסלק וקודם את הטימין ועלי הדפנה) ולהגיש כמחית נפרדת, או פשוט לזרוק...
מומלץ להגיש עם אורז, קוסקוס או ריזוטו חיטה. בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון