הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג שקדי עגל
מלח גס
פלפל שחור גרוס
לרוטב: 400 מ"ל חומץ בלסמי
200 מ"ל יין אדום
70 גרם סוכר חום דמררה
לסלט: ארוגולה שטופה ונקייה
50 גרם אגוזי לוז קצוצים
1 כפית גרידת לימון
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מבשלים את השקדים כ-45 דקות במים רותחים. מצננים ומנקים את השקדים מגידים, קרומים וחלקים שחורים. פורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
לרוטב מבשלים את החומץ הבלסמי, היין והסוכר בסיר בעל תחתית כפולה ומצמצמים בחצי. מנמיכים את האש וממשיכים לצמצם עד לקבלת סירופ סמיך. מצננים.
לסלט מערבבים את הארוגולה, גרידת הלימון, אגוזי הלוז וכף שמן זית. מתבלים עם מעט מלח דק ופלל שחור גרוס.
להכנת המנה מחממים מחבת ברזל עבה על הכיריים או על האש לחום גבוה. מניחים את השקדים. מוסיפים מלח גס ופלפל גרוס טרי וצורבים לקבלת גוון חום זהוב. הופכים וחוזרים על הפעולה.
עורמים את הסלט במרכז צלחת ההגשה, מניחים את השקדים הצרובים מסביב ויוצקים בזיגזג בעזרת כף את הרוטב על הצלחת.
מגיש:
מקור: שף יוסי אסרף ממסעדת פורטרהאוס
שתף את המתכון