שקשוקה ירוקה של תרד ערבי ובצל לבן br*כדאי לחפש בשוק תרד טורקי או תרד ערבי לקבלת התוצאה הטובה ביותר br br"מניסיוני, הטוניסאים הם המומחים הכי גדולים להכנת שקשוקה ולדעתי brהם בעלי הבית המקוריים שלה, מהם למדו כולם להכין שקשוקה. brלא הרבה יודעים את זה, אבל בכל מה שקשור למאכלי ביצים יש לטבחים הטוניסאים brמגע של קסם והם הפכו את בישול הביצים לאומנות של ממש - brאף אחד לא יודע לעשות את מה שהם עושים עם ביצים. brיצא לי לפגוש גרסאות מפתיעות למנות מוכרות ומנות מקוריות מדהימות brאצל בשלנים טוניסאים (במיוחד אצל אלו שחיים בטוניס ובצרפת): brבריק (עלה דקיק של בצק שמטוגן בשמן עמוק שלתוכו מחליקים ביצה), brחביתות מדהימות שכמוהן לא פגשתי באף מטבח, מאפי ביצים מיוחדים ועוד"
|
|
|
שקשוקה ירוקה של תרד ערבי ובצל לבן br*כדאי לחפש בשוק תרד טורקי או תרד ערבי לקבלת התוצאה הטובה ביותר br br"מניסיוני, הטוניסאים הם המומחים הכי גדולים להכנת שקשוקה ולדעתי brהם בעלי הבית המקוריים שלה, מהם למדו כולם להכין שקשוקה. brלא הרבה יודעים את זה, אבל בכל מה שקשור למאכלי ביצים יש לטבחים הטוניסאים brמגע של קסם והם הפכו את בישול הביצים לאומנות של ממש - brאף אחד לא יודע לעשות את מה שהם עושים עם ביצים. brיצא לי לפגוש גרסאות מפתיעות למנות מוכרות ומנות מקוריות מדהימות brאצל בשלנים טוניסאים (במיוחד אצל אלו שחיים בטוניס ובצרפת): brבריק (עלה דקיק של בצק שמטוגן בשמן עמוק שלתוכו מחליקים ביצה), brחביתות מדהימות שכמוהן לא פגשתי באף מטבח, מאפי ביצים מיוחדים ועוד"
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס מים
2 כפות מיץ לימון
1/2 1 כפיות פלפל שחור גרוס
מלח
6 ביצים טריות
1 פלפל סודני גרוס
1/2 ק"ג עלי תרד שטופים היטב וחתוכים גס
3 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים דק
אופן ההכנה
1.מחממים שמן זית במחבת עמוקה ורחבה, מוסיפים את הבצל ומאדים כ-5 דקות
עד לגוון זהוב.
2.מוסיפים את התרד, המים, מיץ הלימון, 1 כפית פלפל שחור ומלח (לפי הטעם)
מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות.
3.מגלים את המחבת ומוסיפים את הביצים עם מחצית מכמות החלבונים,
מפזרים 1/2 כפית פלפל שחור גרוס ומעט מלח, מכסים ומבשלים כ-5-7 דקות.
מגיש:
מקור: השף רפי כהן
שתף את המתכון