חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שקשוקה ירוקה של תרד ערבי ובצל לבן של רפי כהן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שקשוקה ירוקה של תרד ערבי ובצל לבן br*כדאי לחפש בשוק תרד טורקי או תרד ערבי לקבלת התוצאה הטובה ביותר br br"מניסיוני, הטוניסאים הם המומחים הכי גדולים להכנת שקשוקה ולדעתי brהם בעלי הבית המקוריים שלה, מהם למדו כולם להכין שקשוקה. brלא הרבה יודעים את זה, אבל בכל מה שקשור למאכלי ביצים יש לטבחים הטוניסאים brמגע של קסם והם הפכו את בישול הביצים לאומנות של ממש - brאף אחד לא יודע לעשות את מה שהם עושים עם ביצים. brיצא לי לפגוש גרסאות מפתיעות למנות מוכרות ומנות מקוריות מדהימות brאצל בשלנים טוניסאים (במיוחד אצל אלו שחיים בטוניס ובצרפת): brבריק (עלה דקיק של בצק שמטוגן בשמן עמוק שלתוכו מחליקים ביצה), brחביתות מדהימות שכמוהן לא פגשתי באף מטבח, מאפי ביצים מיוחדים ועוד"
שקשוקה ירוקה של תרד ערבי ובצל לבן של רפי כהן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שקשוקה ירוקה של תרד ערבי ובצל לבן br*כדאי לחפש בשוק תרד טורקי או תרד ערבי לקבלת התוצאה הטובה ביותר br br"מניסיוני, הטוניסאים הם המומחים הכי גדולים להכנת שקשוקה ולדעתי brהם בעלי הבית המקוריים שלה, מהם למדו כולם להכין שקשוקה. brלא הרבה יודעים את זה, אבל בכל מה שקשור למאכלי ביצים יש לטבחים הטוניסאים brמגע של קסם והם הפכו את בישול הביצים לאומנות של ממש - brאף אחד לא יודע לעשות את מה שהם עושים עם ביצים. brיצא לי לפגוש גרסאות מפתיעות למנות מוכרות ומנות מקוריות מדהימות brאצל בשלנים טוניסאים (במיוחד אצל אלו שחיים בטוניס ובצרפת): brבריק (עלה דקיק של בצק שמטוגן בשמן עמוק שלתוכו מחליקים ביצה), brחביתות מדהימות שכמוהן לא פגשתי באף מטבח, מאפי ביצים מיוחדים ועוד"
הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס מים
2 כפות מיץ לימון
1/2 1 כפיות פלפל שחור גרוס
מלח
6 ביצים טריות
1 פלפל סודני גרוס
1/2 ק"ג עלי תרד שטופים היטב וחתוכים גס
3 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים דק
אופן ההכנה
1.מחממים שמן זית במחבת עמוקה ורחבה, מוסיפים את הבצל ומאדים כ-5 דקות
עד לגוון זהוב.
2.מוסיפים את התרד, המים, מיץ הלימון, 1 כפית פלפל שחור ומלח (לפי הטעם)
מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות.
3.מגלים את המחבת ומוסיפים את הביצים עם מחצית מכמות החלבונים,
מפזרים 1/2 כפית פלפל שחור גרוס ומעט מלח, מכסים ומבשלים כ-5-7 דקות.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: השף רפי כהן
שתף את המתכון