הוראות הכנה
מרכיבים
1 בצל בינוני קצוץ לקוביות
6 עגבניות בינוניות או 4 גדולות קצוצות לקוביות
חצי פילפל אדום מתוק נקי וקצוץ לקוביות
3 שיני שום כתושות(לפי הטעם)
פילפל ומלח
3כפות שמן זית (בערך) אפשר גם שמן רגיל
4 בייצים
אופן ההכנה
לחמם את המחבת על להבה בינונית להוסיף שמן, לאחר מכן להוסיף את הבצל הקצוץ לטגן ולערבב לסירוגין. כאשר הבצל מתחיל להזהיב להוסיף את הפילפל ולהמשיך לטגן בערך שתיים שלוש דקות חשוב שהפלפל ייתתגן ולא ישאר חי אחרת הוא יהיה מר. כאשר הפילפל מוכן (הדרך הכי טובה לוודא היא לטעום, הוא נהיה מתוק יותר) להוסיף את העגבניות לשים מלח ופילפל לפי הטעם ולערבב. על העגבניות להתבשל כ-4 דקות או עד שהן רכות לחלוטין והקליפה מופרדת מהן, כאשר העגבניות מוכנות להוסיף את השום הכתוש (אני כוטשת ישירות לתוך המחבת) לערבב היטב ומיד להוסיף את 4 הבייצים, יש לשים קצת מלח ופילפל על הבייצים עצמן ולכסות את המחבת. כעט יש להמשיך לבשל את הבייצים לפי הטעם האישי מי שאוהב בייצים רכות לא יבשל הרבה זמן ומי שכן יחכה עוד כמה דקות, אני פשוט מסתכלת על הבייצים ומחליטה.
מגיש:
מקור: הראש שלי
שתף את המתכון