הוראות הכנה
מרכיבים
4 ביצים
1 פלפל חריף חתוך גס
חצי בצל קצוץ דק
2 כפות רסק עגביות
2 עגבניות חתוכות גס
חצי כפית אבקת כוסברה
חצי כפית אבקת שום
רבע כפית אריסה
רבע כפית פלפל צ'ומה
2 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
לקציצות: 200 גרם בשר בקר טחון
רבע כפית כוסברה טחונה
רבע כפית נענע מיובשת
חצי בצל קצוץ דק מאד
1 שן שום קצוצה דק מאד
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה דק מאד
רבע כפית מלח
אופן ההכנה
מערבבים את חומרי הקציצות לתערובת אחידה ויוצרים ממנה קציצות קטנטנות. מניחים בצד.
מחממים את שמן הזית במחבת רחבה. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה מאד ומוסיפים את העגבניות. מערבבים היטב ומוסיפים את יתר החומרים, למעט הביצים, עם מעט מים (בערך חצי כוס). מבשלים עד לרתיחה. מוסיפים את כדורי הבשר הקטנים וממשיכים לבשל עד שהכדורים עשויים. שוברים את הביצים אחת אחת לתוך המחבת ומבשלים עד שהחלבון עשוי אך החלמון עדיין מעט נוזלי מבפנים (עד חמש דקות בישול).
מגישים חם עם פרוסות עבות של לחם.
מגיש:
מקור: ספר אוכל מזרח תיכוני - טוניסיה עם שינויים קלים
שתף את המתכון