הוראות הכנה
מרכיבים
4 כפות שמן(מי שאוהב שמן זית)
פלפל חריף ירוק (כמות הפילפלים נקבעת לפי רמת החריפות שאתם אוהבים)
6 שיני שום כתושות
כף רסק עגבניות
6 עגבניות חתוכות לקוביות (אני חותך במנדולינה ומעביר לסיר יחד עם הנוזלים)
כפית כמון
כפית מלח
1/4 כפית כורכום
כפית פלפלצ'ומה(לא חייב אבל מוסיף המון למי שאוהב)
ביצים לפי מספר הסועדים וכמה שכול סועד אוהב
אופן ההכנה
מחמם שמן בסיר על אש בינונית(אחרת השום יכרך)
מוסיף את הפלפל החריף חתוך לרצועות (מי שלא אוהב חריף בכלל ישתמש בפלפל שישקה שהוא נראה כמו החריף אבל ללא החריפות אבל יש לו את הארומה המיוחדת לפלפל חריף)
בשקשוקה השילוב בין העגבניות לפלפל נותן את הטעם המיוחד.
מוסיף את התבלינים בוחש הייטב כדקה ומוסיף את הרסק בוחש הייטב כ2 דקות
מוסיף את העגבניות יחד עם הנוזלים בוחש את כול העיסה
מוריד לאש נמוכה ל30 דקות(זה הזמן שהעגבניות מאבדות את החמיצות)
לאחר 30 דקות שובר את הביצים בעדינות לתוך קערית ושופך לתוך הרוטב ולא לשבור את כיס החלמון
ןכך לפזר את הביצים בתוך הרוטב
לסגור עם מכסה ולבשל עד אשר החלמון מתקשה
להכין כמות גדולה של פרוסות לחם לבן טרי ולהנות
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון