חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שקשוקה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שקשוקה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4 כפות שמן(מי שאוהב שמן זית)
פלפל חריף ירוק (כמות הפילפלים נקבעת לפי רמת החריפות שאתם אוהבים)
6 שיני שום כתושות
כף רסק עגבניות
6 עגבניות חתוכות לקוביות (אני חותך במנדולינה ומעביר לסיר יחד עם הנוזלים)
כפית כמון
כפית מלח
1/4 כפית כורכום
כפית פלפלצ'ומה(לא חייב אבל מוסיף המון למי שאוהב)
ביצים לפי מספר הסועדים וכמה שכול סועד אוהב
אופן ההכנה
מחמם שמן בסיר על אש בינונית(אחרת השום יכרך)
מוסיף את הפלפל החריף חתוך לרצועות (מי שלא אוהב חריף בכלל ישתמש בפלפל שישקה שהוא נראה כמו החריף אבל ללא החריפות אבל יש לו את הארומה המיוחדת לפלפל חריף)
בשקשוקה השילוב בין העגבניות לפלפל נותן את הטעם המיוחד.
מוסיף את התבלינים בוחש הייטב כדקה ומוסיף את הרסק בוחש הייטב כ2 דקות
מוסיף את העגבניות יחד עם הנוזלים בוחש את כול העיסה
מוריד לאש נמוכה ל30 דקות(זה הזמן שהעגבניות מאבדות את החמיצות)
לאחר 30 דקות שובר את הביצים בעדינות לתוך קערית ושופך לתוך הרוטב ולא לשבור את כיס החלמון
ןכך לפזר את הביצים בתוך הרוטב
לסגור עם מכסה ולבשל עד אשר החלמון מתקשה
להכין כמות גדולה של פרוסות לחם לבן טרי ולהנות
מגיש: פוקסי99
מקור: עצמי
שתף את המתכון