חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שקשוקה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שקשוקה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
5 יח' עגבניות חטוך לקוביות
2 יח' בצל גדולות חתוכות גס.
8 יח' ביצים טריות
2 יח' גמבה גדולות גדולות חתוכות גס.
4 כפות רסק עגבניות
3 שיני שום פורסים
מלח ופילפל לפי טעם
חצי פילפל אדום חריף(לא חיב)
אפשר לאוסיף קוס ברה
6 כפות שמן זית
והפפריקה המתוקה
2 כוסות מים
אופן ההכנה
שופכים למחבת את שמן הזית ומניחים על אש גבוהה.
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
מוסיפים את הפלפל החריף והפפריקה המתוקה וממשיכים בטיגון כחצי דקה.
מוסיפים את השום והעגבניות ומערבבים היטב.
מכסים במכסה וממשיכים בבישול כ 10 דקות או עד שהעגבניות מתרככות.
מערבבים בכוס את רסק העגבניות, כמון, קארי, מלח, פלפל עם חצי כוס מים ומוסיפים למחבת.
מביאים לרתיחה.
בעזרת כף יוצרים "גומה" בשקשוקה ולתוכה שופכים ביצה 1.
חוזרים על הפעולה עם 3 הביצים במרווחים של 2 ? 3 סנטימטר אחת מהשנייה.
מפזרים מעל כל ביצה מעט פלפל שחור, לאמיצים ביננו מפזרים מעט פפריקה חריפה.
מכסים במכסה או בנייר כסף ומעבירים לאש קטנה ל - 10 דקות עד שהביצים מבושלות.
פותחים את המכסה וממשיכים בבישול כ 5 דקות על מנת להיפתר מעודף נוזלים.
מגישים בצלחת עמוקה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.
להגיש עם לחם.
בתאבון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון