הוראות הכנה
מרכיבים
20 יחידות שרימפס קריסטל בינוני נקי
1 כוס במיה צעירה ללא גבעול
3 כפות לימון כבוש בשמן קצוץ
3 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
½ כוס יין לבן
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
2 כפות חמאה
אופן ההכנה
מחממים שמן זית במחבת גדולה. מוסיפים את הבמיה ומקפיצים כשתי דקות. מוציאים את הבמיה ומכניסים את השרימפס. מטגנים כחצי דקה מכל צד ומוציאים מהמחבת. מוסיפים למחבת שום ולימון כבוש, מטגנים כחצי דקה, מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים לחצי כמות. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב. לאחר שהחמאה נמסה ברוטב, מחזירים למחבת את השרימפס והבמיה ומביאים לרתיחה. ממליחים לפי הטעם (בזהירות כי הלימון מלוח) ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
מגיש:
מקור: שף עמוס שיאון ממסעדת הלנה בנמל
שתף את המתכון